16.8 C
Athens

Άρσεναλ – Αϊντχόφεν 1-0: Προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ του Europa League οι ασταμάτητοι Κανονιέρηδες (vid)

Ένα γκολ του Γκράνιτ Τσάκα ήταν αρκετό για την Άρσεναλ ώστε να εξασφαλίσει από την 4η αγωνιστική την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Europa League και μάλιστα μετρώντας 4 νίκες σε ισάριθμα πλέον παιχνίδια στον όμιλό τους.

Και λέμε «πλέον» καθώς το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν ήταν εξ’ αναβολής (είχε ακυρωθεί στην εβδομάδα του χαμού της Βασίλισσας Ελισάβετ) με την αρμάδα του Αρτέτα να μην σταματά πουθενά και με σκόρερ τον Ελβετό άσο να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και το πλεονέκτημα για την πρωτιά στον όμιλο όντας πλέον στην ασφάλεια του +5 από τους Ολλανδούς.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΖΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΜΙΡΕΪΤΣ

Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του και τελικά βρήκαν τη λύση χάρη στην έμπνευση του αρχηγού Τζάκα στο 70ο λεπτό αφήνοντας πλέον στο -5 την ολλανδική ομάδα που πάντως έχει τον πρώτο λόγο για το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης και την είσοδο στα playoffs του Europa League με φόντο τους «16», φάση στην οποία ήδη έχει το μυαλό της η αγγλική ομάδα.

Εντυπωσιακή η Άρσεναλ τη φετινή σεζόν με συνέπεια σε Ευρώπη και Premier League, όπου παραμένει στην κορυφή όντας μάλιστα στο +4 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς