15 C
Athens

Ολυμπιακός Euroleague: Το «σημάδι» που δείχνει κούπα (ή έστω τελικό)!

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που νικά σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη στη regular season και ο ΑΘΛΟΣ παρουσιάζει τα «σημάδια» που δείχνουν τουλάχιστον τελικό για την τρομερή ομάδα του Μπαρτζώκα

Βρισκόμαστε στις 20 Οκτωβρίου και ο Ολυμπιακός έχει ήδη νικήσει στην έδρα των δυο ισπανικών κολοσσών. Μετά το… περπατητό διπλό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την Τετάρτη ήταν η σειρά της Ρεάλ να προσκυνήσει τον ερυθρόλευκο βασιλιά. Και δίχως ο νταμπλούχος Ελλάδας να παίξει καλά μάλιστα, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Μπαρτζώκα, Μποζίκα αλλά και όσων παικτών μίλησαν μετά το ματς.

Μέσα σε μόλις τρεις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που νικά Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο σπίτι τους σε κανονική περίοδο. Αυτό το στατιστικό βεβαίως δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό όσο αυτό που ακολουθεί.

Από το 2016/17, όταν και καθιερώθηκε το «όλοι με όλους» της regular season όπως το γνωρίζουμε σήμερα, τέσσερις ομάδες σε πέντε διαφορετικές περιστάσεις είχαν καταφέρει να νικήσουν σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Η Μπασκόνια τη σεζόν 2016/17, η Φενέρ το 2017/18, η ΤΣΣΚΑ το 2018/19 και η Εφές δυο σερί χρονιές (αυτή που διεκόπη αλλά και το 2020/21). Αν δεν έχετε καταλάβει προς το πού πάει αυτό, θα σας το πούμε…

Βγάζοντας τους Βάσκους από το κάδρο, μας μένουν τρεις ξένες ομάδες. Το 2018 λοιπόν, η Φενέρ πήγε στον τελικό της Euroleague και έχασε τον τίτλο από τη Ρεάλ. Το 2019 η ΤΣΣΚΑ πήρε το τρόπαιο, το 2020 η Εφές μόνο από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να το χάσει όπως κι έγινε, ενώ το 2021 η παρέα του Λάρκιν και του Μίτσιτς κατάφερε να πάρει την πρώτη από τις δυο κούπες της ιστορίας της.

Με απλά λόγια, όποιος κατάφερε να νικήσει σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη την τελευταία τετραετία πήρε το κύπελλο, ενώ συνολικά όποια ξένη ομάδα πέρασε από την έδρα των δυο μεγαθηρίων του ισπανικού αθλητισμού, έφτασε τουλάχιστον στον τελικό. Αν κάποιος στον Ολυμπιακό ψάχνει για «σημάδια» προκειμένου να δει προς τα πάει η σεζόν, δεν έχει παρά να παραδειγματιστεί από το τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τις υπόλοιπες ομάδες που πέτυχαν τον ίδιο άθλο!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς