17.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Πόσο πιο clutch να γίνει ο Κώστας Σλούκας; (vids)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού απέδειξε (και) στη Μαδρίτη ότι τού αρέσει να παίρνει την ευθύνη των μεγάλων σουτ στο τέλος, κάτι που έχει κάνει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο

Ο Κώστας Σλούκας έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους πιο clutch παίκτες της Euroleague. Ο Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού το απέδειξε για ακόμη μία φορά αυτή τη φορά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ηγέτης των Ερυθρολεύκων… μίλησε τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που το κάνει, καθώς και στο παρελθόν έχει πάρει το τελευταίο σουτ και έχει δικαιώσει τους προπονητές του, που τον εμπιστεύτηκαν.

Ο Ολυμπιακός ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι έφυγε με το διπλό από τη Μαδρίτη (87-89). Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πήρε την ευθύνη στο φινάλε. Ο Έλληνας γκαρντ με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια νίκησε τον Ταβάρες και έδωσε την τρίτη νίκη στον Ολυμπιακό σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο 32χρονος γκαρντ παίρνει την ευθύνη. Ο Σλούκας το έκανε αρκετές φορές και την περσινή σεζόν και χάρισε σπουδαίες νίκες στον Ολυμπιακό.

Οι τουρκικές ομάδες βλέπουν εφιάλτες με τον Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας έχει μια αδυναμία στις τουρκικές ομάδες. Ο Έλληνας γκαρντ όταν βλέπει απέναντι του ομάδες της γειτονικής μας χώρας «σεληνιάζεται» και ειδικά όταν είναι ντέρμπι βγαίνει μπροστά. Πέρσι, τόσο η Αναντολού Εφές όσο και η Φενέρμπαχτσε έπεσαν θύματα του 32χρονου, ο οποίος στα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ σκόραρε στα τελευταία δευτερόλεπτα και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πέρσι στο ΣΕΦ επικράτησε της Αναντολού Εφές με 87-85 για την κανονική διάρκεια της Euroleague. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε με καλάθι του Κώστα Σλούκα στο φινάλε. Ο Έλληνας γκαρντ υπό την ασφυκτική πίεση του Μόερμαν σκόραρε για τρεις και χάρισε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους.

Ο Κώστας Σλούκας με τον ίδιο τρόπο είχε «πληγώσει» και την προηγούμενη ομάδα του, τη Φενέρμπαχτσε. Όταν το παιχνίδι είχε φτάσει στην κόψη του ξυραφιού ο Έλληνας γκαρντ πήρε το όπλο του. Ο «Σλου» 2” πριν το τέλος νίκησε τον Βέσελι και έγραψε το 67-65 και έδωσε ακόμη μία νίκη στον Ολυμπιακό.

Στο παρελθόν, θύμα του είχε πέσει και η Γαλατασαράι. Ο Κώστας Σλούκας όταν ήταν πιο νέος είχε ξεράνει τους Τούρκους μέσα στην έδρα τους, καθώς είχε σκοράρει με τρίποντο πίσω από το κέντρο και είχε στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Και στο τέλος σκοράρει ο… Κώστας Σλούκας 

Ο Κώστας Σλούκας δεν το έκανε μόνο την περσινή σεζόν ή μόνο κόντρα σε τουρκικές ομάδες. Ο Έλληνας γκαρντ στα τελευταία δευτερόλεπτα πάντα βγαίνει μπροστά και έχει προσφέρει μερικά από τα εντυπωσιακότερα buzzer beater στην Euroleague.

Μεταξύ των θυμάτων του είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Γερμανία και η Βιλερμπάν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς