15.9 C
Athens

Ο νέος «Λεβαντόφσκι» πάει Βαρκελώνη

Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του επιθετικού της Τζένοα, Κριστόφ Πιάτεκ

Τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο θα ενισχύσει την επιθετική της γραμμή ψάχνει η Μπαρτσελόνα και σύμφωνα με πληροφορίες τον έχει βρει στο πρόσωπο του Κρίστοφ Πιάτεκ. Μάλιστα οι συμπατριώτες του τον αποκαλούν ως τον νέο «Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι» και πιστεύουν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις των Καταλανών.

Ο 23χρονος διεθνής Πολωνός επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 στην Λέχια Ντζιερζονιόβ με την οποία αγωνίστηκε σε έξι ματς χωρίς να σκοράρει. Την επόμενη περίοδο μεταγράφηκε στην Ζαγκλέμπιε Λούμπιν όπου φόρεσε την φανέλα της για τρία χρόνια σημειώνοντας 15 γκολ σε 72 παιχνίδια.

Το 2016 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στην Κρακοβία όπου πέτυχε 32 γκολ σε 63 συμμετοχές. Φέτος επιβραβεύθηκε για τα κατορθώματα του υπογράφοντας συμβόλαιο με την Τζένοα διάρκειας τεσσάρων ετών έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη ο Κριστόφ Πιάτεκ έχει αρχίσει να δείχνει δείγματα των ικανοτήτων του στην Ιταλία, αφού έχει πετύχει ήδη εφτά γκολ σε τρία επίσημα παιχνίδια του με την ομάδα της Γένοβας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς