17.2 C
Athens

Κύπελλο Γερμανίας: Πρόκριση στο 119′ για τη Φράιμπουργκ, εύκολα η Ντόρτμουντ στο Ανόβερο (vid)

Δραματική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας πανηγύρισε η Φράιμπουργκ επικρατώντας δύσκολα με 2-1 της Ζανκτ Πάουλι στην παράταση. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού παρατάχθηκε με διαφορετική σύνθεση και πολλούς αναπληρωματικούς για να πάρουν ανάσες οι βασικοί και θα μπορούσε να το πληρώσει.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 42′ με τον Ντάσνερ και αυτό θορύβησε τον Κρίστιαν Στράιχ ο οποίος έριξε στο ματς τέσσερις βασικούς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και η ομάδα του κέρδισε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε ευκαιρίες.

Στις καθυστερήσεις ο Κάιτελ έβγαλε σέντρα για τον Γκίντερ που ισοφάρισε με υπέροχη κεφαλιά ώστε να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα πέναλτι, ο Γκρέγκοριτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του.

 

Η σύνθεση της Φράιμπουργκ: Ατουμπόλου, Κούμπλερ, Γκίντερ, Σλότερμπεκ (46′ Λάινχαρτ), Γκούντερ, Έγκεσταϊν (46′ Χέφλερ), Κάιτελ, Ντοάν, Γεόνγκ (46′ Κιέρε), Βάισχοτ (76′ Γκρίφο), Πέτερσεν (46′ Γκρέγκοριτς)

Την παρουσία της στους «16» εξασφάλισε και η Ντόρτμουντ που επιβλήθηκε με 2-0 του Ανόβερου εκτός έδρας. Η διαφορά κατηγορίας και ποιότητας ήταν μεγάλη ανάμεσα στις δύο ομάδες και φάνηκε από το 11ο λεπτό όταν ο Άρεϊ-Μπι πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθεια να απομακρύνει τη σέντρα του Μουκόκο. Στο 71′ ο Μπέλιγχαμ ανατράπηκε από τον Νιούμαν εντός περιοχής και ο Άγγλος μέσος ανέλαβε την εκτέλεση για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Οι Βεστφαλοί ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αντεγέμι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Ανόβερο – Ντόρτμουντ 0-2 (11′ αυτ. Άρεϊ-Μπι, 71′ πεν. Μπέλιγχαμ)

Φράιμπουργκ – Ζανκτ Πάουλι 2-1 παρ. (90+3′ Γκίντερ, 119′ Γκρέγκοριτς / 42′ Ντάσνερ)

Σαντχάουζεν – Καρλσρούη 8-7 πεν. (2-2 κ.δ.)

Πάντερμπορν – Βέρντερ Βρέμης 5-4 πεν. (2-2 κ.δ.)

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν

Ουνιόν Βερολίνου – Χάιντενχαϊμ

Ρέγκενσμπουργκ – Φορτούνα Ντίσελντορφ

Στουτγκάρδη – Αρμίνια Μπίλεφελντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς