16.6 C
Athens

Βιλντόσα: Κορυφαίος ο Γιάννης, με ήθελαν ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι

Ο Λούκα Βιλντόσα επέστρεψε στην Euroleague για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα. Ο Αργεντινός γκαρντ μίλησε για την απόφαση του να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά και για τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον. Ακόμη, αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (συνυπήρξαν στους Μπακς), τον οποίο και χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη στον κόσμο.

Ο Βιλντόσα ύστερα από μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Μπασκόνια αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του στο ΝΒΑ. Η πορεία του εκεί δεν ήταν η αναμενόμενη και αποφάσισε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής. Ο Αργεντινός θα φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα φέτος, παρότι ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όσο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο «baskonia.elcorreo»:

Για τη μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα: «Πραγματικά δεν έχω τίποτα να πω γι’ αυτό. Είμαι ήρεμος, χαρούμενος που ανήκω σε αυτήν την ομάδα. Προπονήθηκα μια μέρα και ένιωσα αρκετά καλά και συμμετείχα. Σήμερα δυστυχώς δεν θα μπορώ να παίξω. Την Παρασκευή όμως θα κάνω το ντεμπούτο μου».

Για το πέρασμά του από την Μπασκόνια: «Ελπίζω να νιώσω διαφορετικές αισθήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάποιοι θα στεναχωρηθούν, άλλοι θα έρθουν καλή τη πίστη, αλλά ποτέ δεν ήθελα να βλάψω κανέναν. Το πρόβλημα ήταν περισσότερο ένα γραφειοκρατικό ζήτημα, ένα θέμα ρήτρας, ένα θέμα συμβολαίου. Κάνω προπόνηση εδώ και ένα μήνα και θέλω να απομακρυνθώ από οτιδήποτε εξωαθλητικό και να παίξω, που είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Κάποιοι μπορεί να νιώθουν προδομένοι, αλλά νιώθω αγάπη για τη Βιτόρια και την Μπασκόνια. Μου έδωσε την ευκαιρία στην Ευρωλίγκα για να μεγαλώσω και να είμαι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου».

Για το αν υπήρχαν κι άλλες προτάσεις πέρα από αυτή του Ερυθρού Αστέρα: «Υπήρχαν και άλλες προσφορές. Η ΤΣΣΚΑ ενδιαφέρθηκε, αλλά δεν μπορούσα να πάω εκεί για μη αθλητικά θέματα. Η Μακάμπι επίσης έδειξε ενδιαφέρον, αλλά αποφάσισα Ερυθρό Αστέρα. Η πόλη είναι απίστευτη, η ομάδα μοιάζει με αυτή που παίζαμε με την Μπασκόνια, ίσως όχι με τόσα πολλά ονόματα».

Για τη θητεία του στο ΝΒΑ: «Ήμουν στο ΝΒΑ. Δεν μπορούν όλοι να λένε το ίδιο πράγμα. Μου άρεσε να αγωνίζομαι με τον καλύτερο παίκτη στο κόσμο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αστέρια που δεν θα τα κατάφερνα εδώ. Τουλάχιστον έδειξα στον εαυτό μου ότι έκανα το βήμα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς