17 C
Athens

Κύπελλο: Σπουδαία Καλαμάτα πέταξε εκτός τον Παναιτωλικό στα πέναλτι (4-2), πρόκριση για Λαμία και Λεβαδειακό (hls)

Την πολύ μεγάλη έκπληξη έκανε η Καλαμάτα στο δημοτικό στάδιο παραλίας η τοπική ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου! Με δύο γκολ του Ρόβα στην κανονική διάρκεια (2-2) οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να αντισταθούν στον Παναιτωλικό, άντεξαν στην παράταση και οδήγησαν το ματς στα πέναλτι εκεί όπου πανηγύρισαν μεγάλη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου χάρη στις δύο μεγάλες αποκρούσεις του Ταΐρη (4-2).

Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με το μακρινό σουτ του Ντέιμπι Φλόρες αλλά ο Ρόβας έκανε την ανατροπή μέσα σε 4′. Πρώτα ο επιθετικός της Καλαμάτας ισοφάρισε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ στο 35′ και στο 39′ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Στεργιάκη για να κάνει το 1-2.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να ισοφαρίσει με το υπέροχο δεύτερο γκολ (με μακρινό σουτ κι αυτό) του Φλόρες για το 2-2 και να στείλει το ματς στην παράταση, με την Καλαμάτα να έχει περισσότερη ενέργεια και κάποιες καλές στιγμές αλλά εν τέλει δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι.

 

Εκεί ο Στεργιάκης έπιασε πρώτος το τρίτο πέναλτι των γηπεδούχων που εκτέλεσε ο Ρόβας αλλά ο Ταΐρης απέκρουσε δύο σερί εκτελέσεις των Μόρσεϊ και Κολοβού για να διαμορφώσει το 4-3 ο Μπακαγιόκο και να στείλει τη Μαύρη Θύελλα στους «16» υπογράφοντας την πρώτη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης!

 

Ο Λεβαδειακός προκρίθηκε με ανατροπή (1-2) στο Αλκαζάρ απέναντι στην ΑΕΛ. Οι Βυσσινί προηγήθηκαν με το τρομερό σουτ του Πεδρόσο, ωστόσο οι Βοιωτοί ανέτρεψαν το σκορ από το πρώτο μέρος. Ο Νίκας ισοφάρισε με κεφαλιά ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με ο Σκβάρκα μετά από βαθιά μπαλιά του Τσάπρα κι ωραίο στρώσιμο του Μουτίνιο στον Σλοβάκο με το στήθος.

Η Λαμία πέρασε εύκολα από την Αριδαία με την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη και το πρώτο γκολ του Μαρμεντίνι με τη νέα του ομάδα. Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα επικράτησε με 0-2 του Αλμωπού και βρίσκεται στην επόμενη φάση.

Στην επόμενη φάση θα βρίσκονται δεδομένα και δύο ομάδες από τη Super League 2. Πρόκειται για την Καλλιθέα που επικράτησε με 1-0 της Βέροιας με γκολ του Σαντάνα και για τον Πανσερραϊκό που επιβλήθηκε με 52 της Παναχαϊκής στην παράταση με γκολ του των Μούργου, Σοφιανού και Κατσανώνη κι αφού είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις ο τελευταίος για να στείλει το ματς στο έξτρα ημίωρο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «32»

Τρίτη 18/10

Βόλος – Ιωνικός 4-0 (19′, 43′ Κούτσιας, 62′ Μεταξάς, 79′ Οζέγκοβιτς)

 

Τετάρτη 19/10

ΑΕΛ – Λεβαδειακός 1-2 (7′ Πεδρόσο / 25′ Νίκας, 43′ Σκβάρκα)

 

Αλμωπός Αριδαίας – Λαμία 0-2 (26′ Προβυδάκης, 60′ Μαρμεντίνι)

 

Καλλιθέα – Βέροια 1-0 (44′ Σαντάνα)

Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή 5-2 παρ. (41′ πεν. Σαΐντ, 90+10′, 110′ Κατσαντώνης, 104′ Μούργος, 115′ Σοφιανός / 62′ Μπουρλάκης, 65′ Μυτίδης)

Καλαμάτα – Παναιτωλικός 2-2 (κ.δ.), 4-2 πεν. (35′, 39′ Ρόβας / 30′, 78′ Φλόρες)

 

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (18:00)

Πέμπτη 20/10

Κηφισιά – ΟΦΗ (15:00)

Άγιος Νικόλαος – Αλμυρός (16:00)

Ιωνικός Ιωνίας – Απόλλων Παραλιμνίου

Πανελευσινιακός – Απόλλων Πόντου

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)

* Μπαίνουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης στην επόμενη φάση

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς