15 C
Athens

Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει Πρίγκιπας στην έδρα της Βασίλισσας

Οι Ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται στην έδρα της περσινής φιναλίστ στην Ευρωλίγκα (Ρεάλ) θέλοντας να αποδείξουν ξανά ότι φέτος χτίζουν μία ομάδα που θα κοιτά στα μάτια κάθε αντίπαλο ανεξαρτήτου έδρας και προϊστορίας

Ο αήττητος μέχρι τώρα -σε όλες τις διοργανώσεις- Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα δοκιμάζεται με γεμάτη αυτοπεποίθηση και μπασκετική τιμή στη Μαδρίτη και την έδρα της Ρεάλ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, στην πιο δύσκολη δοκιμασία του έως τώρα στη σεζόν.

Κι αν οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν ως θριαμβευτές από τη Βαρκελώνη στην πρεμιέρα της Λίγκας, γνωρίζουν ότι για να πετύχουν κάτι ανάλογο στην έδρα της «Βασίλισσας» θα πρέπει να κατεβάσουν μία ομάδα από «καμικάζι» και να έχουν μαζί τους σημαντικό μερίδιο και της τύχης.

Οι Πειραιώτες παίζουν όμορφο και σύγχρονο μπάσκετ έως τώρα, με νέες ιδέες στο παιχνίδι τους και πρόσωπα που εξυπηρετούν το πλάνο… NBA του Γιώργου Μπαρτζώκα, που επιζητά τον γρήγορο ρυθμό, την κυριαρχία στα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση και το μακρινό σουτ.

Μέχρι τώρα, οι παίκτες του τα κάνουν όλα τέλεια στο παρκέ και δείχνουν ικανοί να νικήσουν σε κάθε έδρα, ωστόσο σίγουρα η δοκιμασία στην έδρα της περυσινής φιναλίστ είναι κάτι παραπάνω από μία επικίνδυνη αποστολή.

Είναι μία ακόμη αποστολή αποδείξεων για το πού μπορεί να φτάσει και φέτος η αρμάδα του Μπαρτζώκα, που θα παραταχθεί για τρίτο σερί παιχνίδι δίχως τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου στη σύνθεσή της, με τον πολύπειρο Έλληνα άσο να ταλαιπωρείται ακόμη από τενοντίτιδα.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Τσους Ματέο προέρχεται από την οριακή ήττα στον ισπανικό εμφύλιο κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες στην Ευρώπη. Από την 12μελη αποστολή της όλα δείχνουν ότι θα απουσιάζει ξανά ο Άνταμ Χάνγκα, ενώ εκτός έχουν τεθεί εδώ και μέρες οι: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Κάρλος Αλοθέν, Ρούντι Φερνάντεθ και Άντονι Ράντολφ.

Τζάμπολ στις 21:45 με την διαιτητική τριάδα να αποτελείται από τους Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία), Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς