18.1 C
Athens

ΝΒΑ: Πάρτι για τους «Lords of the rings» Γουόριορς με κεφάτο Κάρι στην πρεμιέρα, ο Τέιτουμ καθάρισε για τους Σέλτικς

Οι Πολεμιστές του Στηβ Κερ φόρεσαν τα δαχτυλίδια τους και απέδειξαν με το... καλησπέρα στη σεζόν ότι και φέτος θα είναι από τα φαβορί για το repeat, με τον Κάρι να ξεκινάει ορεξάτος και να συγκινεί με την ομιλία του για την Γκράινερ

Πριν το τζάμπολ με τους Λέικερς, οι πρωταθλητές Γουόριορς φόρεσαν τα δαχτυλίδια τους, τα τέταρτα από το 2015 και το banner ανέβηκε στην οροφή του Chase Center για να πάει να συναντήσει τα υπόλοιπα έξι του οργανισμού, σε μία ονειρική βραδιά για την παρέα του Κάρι που συνοδεύτηκε με εμφατική νίκη κόντρα στην ομάδα του LA.

O Στεφ Κάρι, ο Κλέι Τόμπσον, ο Ντρέιμοντ Γκριν και ο Αντρέ Ιγκουοντάλα ήταν παρόντες σε μία ακόμα απονομή για τους Πολεμιστές του Στιβ Κερ, τους απόλυτους κυρίαρχους του ΝΒΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τέσσερα πρωταθλήματα και συμμετοχή σε ακόμα δύο τελικούς.

Πέρα, πάντως, από την καθιερωμένη τους ομιλία, ο Στεφ Κάρι δεν ξέχασε την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, που είχε τα γενέθλια της και τα γιόρτασε τρόπον τινά, σε ρωσική φυλακή:

«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να αποθεώσουμε ένα εκλεκτό μέλος της μπασκετικής μας κοινότητας. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ έχει γενέθλια σήμερα, κλείνει τα 32 της χρόνια. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε γνωστό το όνομά της, να μην την ξεχνάμε. Είναι 243 μέρες από τότε που φυλακίστηκε άδικα στην Ρωσία. Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει σύντομα σπίτι, πως όλοι θα κάνουν αυτό που πρέπει για να την φέρουν σπίτι», είπε χαρακτηριστικά ο Στεφ, ο MVP των περσινών τελικών για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αυτό ήταν συνολικά το 7ο banner που υψώνουν οι Γουόριορς ως οργανισμός καθώς έχουν κατακτήσει και άλλα τρία πρωταθλήματα παλιότερα: 1947, 1956, 1975 και τα τέσσερα τελευταία το 2015, το 2017, το 2018 και πλέον αυτό του 2022.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι πρωταθλητές απέδειξαν με το… καλησπέρα ότι είναι και φέτος από τα φαβορί για το repeat κατατροπώνοντας με 123-109 τους Λέικερς, με τον ηγέτη τους Κάρι να πετυχαίνει 33 πόντους με ένα ακόμη σόου από την περιφέρεια ιδίως στην τρίτη περίοδο, τον Γουίγκινς 20 και τον Τόμπσον να προσθέτει άλλους 18.

Στον αντίποδα, για τους ηττημένους Λέικερς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 31 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Άντονι Ντέιβις 27 πόντους και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, δίχως όμως αντίκρισμα.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-22, 59-52, 91-71, 123-109.

Την ίδια στιγμή για την πρεμιέρα, ο Τζέισον Τέιτουμ, ο Τζέιλεν Μπράουν κι οι Σέλτικς τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του αείμνηστου Μπιλ Ράσελ, νικώντας εύκολα με 126-117 τους Σίξερς στη Βοστώνη, στο πρώτο ματς της φετινής regular season στο ΝΒΑ.

Ο εξαιρετικός Τέιτουμ είχε 13/20 σουτ και 12 ριμπάουντ στο ενεργητικό του, ενώ ο Μπράουν έβαλε επίσης 35 με 14/24 σουτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς