23.3 C
Athens

Βόλος – Ιωνικός 4-0: Θεσσαλικό πάρτι… πρόκρισης με Κούτσια και Οζέγκοβιτς (vid)

Απόλυτη κυριαρχία του Βόλου και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου απέναντι στον Ιωνικό.

Η ομάδα της Μαγνησίας ισοπέδωσε με 4-0 τους Νικαιώτες στο Πανθεσσαλικό και πανηγύρισε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου! Από τις επιλογές του Δημήτρη Σπανού φάνηκε πως οι φιλοξενούμενοι δεν θέτουν ως προτεραιότητα το Κύπελλο (ειδικά μετά το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα) με αποτέλεσμα να διασυρθούν με κακή εικόνα.

 

Η διπλή απειλή του Νίκου Ιωαννίδη στο 10′ μετά την μπαλιά του Μεντόζα υποχρέωσε τον Κότνικ σε τρομερή διπλή επέμβαση πρώτα στην κεφαλιά του Έλληνα φορ και στη συνέχεια στο σουτ.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να αφυπνίζονται, κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα κι αφού έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Νοκέρτ, ισοφάρισαν στο 19′. Ο Ντέλετιτς γέμισε από τα δεξιά και ο Κούτσιας έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Περλέσι.

Ακολούθησε θεσσαλική… καταιγίδα. Ο Ντέλετιτς είχε δοκάρι στο 24′, ο Κούτσιας έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στη συνέχεια νικήθηκε από τον Περλέσι. Δεν συνέβη το ίδιο στο 42ο λεπτό όταν ο Πάουλο Φερνάντες γύρισε από τα αριστερά για τον Κούτσια κι εκείνος με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο Ιωαννίδης προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξαναβάλει στο κόλπο τον Ιωνικό στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Κότνικ με την τρίτη του επέμβαση στον φορ του Ιωνικού κράτησε το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι δεν ενέπνεαν καμία εμπιστοσύνη αμυντικά και το επιβεβαίωσαν και στο 62′ όταν ο Αντούνες άθελά του τροφοδότησε τον Μεταξά που έγινε κάτοχος της μπάλας και σκόραρε για το 3-0.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Οζέγκοβιτς στο 79′ με τρομερό γυριστό σουτ έπειτα από την ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μεσκίδα από τα δεξιά, με τον Σέρβο επιθετικό να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ με τη φανέλα του Βόλου (δύο έχει στο πρωτάθλημα).

 

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο (62′ Λυμπεράκης), Εσκοβάλ (77′ Οζέγκοβιτς), Πίρινεν, Ουές, Τσοκάνης (46′ Μεταξάς), Ματίγια, Πάουλο Φερνάντες (61′ Μεσκίδα), Ντέλετιτς (46′ Βίκτορ Φερνάντες), Νοκέρτ, Κούτσιας

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Περλέσι, Πογκοσιάν, Τσιριγώτης (46′ Αντούνες), Σερβιλάκης, Μίλο, Μασάς (59′ Χ. Ιωαννίδης), Τσίμπσα (46′ Φαντιγκά), Σεμπά (46′ Λοβέρα), Μεντόζα, Οφόσου, Ν. Ιωαννίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς