17.2 C
Athens

Η Χρυσή Μπάλα στα χέρια του μυθικού Καρίμ Μπενζεμά!

Η επική σεζόν με τα 42 γκολ και τις κούπες του Champions League και της La Liga χάρισαν στον Καρίμ Μπενζεμά την πιο άξια Χρυσή Μπάλα των τελευταίων ετών

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/10) και είδε το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά επιβεβαιώνοντας δικαιολογημένα όλα τα προγνωστικά!

Ο θρυλικός φορ της Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στην… κλειστή λίστα των αστέρων της Βασίλισσας που κατακτά τη Χρυσή Μπάλα μαζί με τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Ραϊμόν Κοπά, Ρονάλντο, Λουίς Φίγκο, Φάμπιο Καναβάρο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λούκα Μόντριτς, μετά από μια ονειρεμένη σεζόν σε συλλογικό επίπεδο.

Και τι δεν έκανε! Ο 34χρονος Γάλλος διεθνής έκανε την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του κατακτώντας πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ με 42 γκολ σε 44 συμμετοχές και όντας ο πρώτος – και απόλυτος – σκόρερ και στις δύο διοργανώσεις για τη Ρεάλ.

Σημειώνεται πως έγινε ο πέμπτος Γάλλος που κατακτά το συγκεκριμένο ατομικό βραβείο και ο πρώτος μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν το 1998! Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το έκανε με εμφατικό τρόπο σε μια χρονιά που τόσο ο Λιονέλ Μέσι όσο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμειναν εκτός τελικής τριάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς