21.4 C
Athens

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Εφιάλτης στο -10

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τους Ερυθρόλευκους, ήττα-σοκ από τον ΠΑΟΚ που δεν είχε «διπλό» στο πρωτάθλημα και διψήφια απόσταση από την κορυφή για πρώτη φορά μετά από 4μισι χρόνια

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο Καραϊσκάκη γνωρίζοντας πως δεν θα έχει εύκολο έργο αφού μέχρι να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό δεν είχε εκτός έδρας νίκη. Οι Ασπρόμαυροι ωστόσο βρήκαν απέναντί τους ένα ερυθρόλευκο σύνολο που για ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων στη φετινή σεζόν.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πανηγύρισαν το πρώτο τους διπλό στο Φάληρο με 1-2 και προσπέρασαν την ομάδα του Μίτσελ στη βαθμολογία (έπεσε στην 5η θέση και βρίσκεται στο -10 από την κορυφή). Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν συνέπεια στο παιχνίδι τους και με εξαίρεση ένα καλό διάστημα στο πρώτο μέρος δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ (ο οποίος αγωνίστηκε με εντελώς διαμορφωμένη αριστερή πλευρά λόγω των απουσιών του Βιεϊρίνια και του Αντρίγια Ζίβκοβιτς).

Ο Χάμες Ροντρίγκες γλύκανε το παιχνίδι των Ερυθρολεύκων όχι γιατί σκόραρε μόνο, αλλά γιατί ήταν στο πνεύμα στο ματς και διαρκώς ζητούσε μπάλα, έφτιαχνε παιχνίδι και βοηθούσε στην πίεση ψηλά.

O ΠΑΟΚ κατέβηκε παραταγμένος για την ισοπαλία, αλλά τα απανωτά ερυθρόλευκα λάθη του έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και τελικά τα κατάφερε για να φτάσει στο πρώτο διπλό της σεζόν. Στο 8ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος πέτυχε αυτογκόλ στην εκτέλεση κόρνερ του Τσαούση και από νωρίς ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε μια θέση που έχει ξαναβρεθεί αρκετές φορές μέσα στη φετινή σεζόν.

Όσο οι Ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά, οι φιλοξενούμενοι οδηγούνταν σε λάθη, πολλά εξ αυτών απειρίας αφού τόσο ο Κουλιεράκης όσο και ο Τσαούσης έδιναν το πρώτο τους ντέρμπι. Ωστόσο η μπάλα δεν κατέληγε εύκολα στην εστία του Κοτάρσκι ο οποίος είδε τον Παπασταθόπουλο να στέλνει την μπάλα στις κεφαλιές του εντελώς άουτ. Ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν τελείωσε σωστά κάποιες φάσεις που είχαν καλή προοπτική όμως τη λύση την έδωσε ο εξαιρετικός και ουσιαστικός Χάμες Ροντρίγκες που ήταν πραγματική όαση.

Οι Ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα, με τον Ρέαμπτσιουκ να γίνεται κάτοχός της από τα αριστερά και να σεντράρει ωραία στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ. Ο Ροντρίγκες έκανε απίθανο άλμα ανάμεσα σε Κουλιεράκη και Τσαούση και έκανε το 1-1 πανηγυρίζοντας με τον κόσμο του Ολυμπιακού το παρθενικό του γκολ με τα ερυθρόλευκα και ζητώντας από τον κόσμο να ξεσηκωθεί.

Η ψυχολογία είχε αλλάξει και ο Μπακαμπού με ένα καλύτερο τελείωμα θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Κόντρα στη ροή του ματς ο ΠΑΟΚ βρήκε εκ νέου δίχτυα. Ο Λύρατζης πέρασε τον Αγκιμπού και γύρισε στην περιοχή για τον αμαρκάριστο Νάρεϊ που έπιασε βολίδα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-2.

Στο 62′ ο Τρεϊμάνις πήρε πίσω το πέναλτι που υπέδειξε αρχικά σε μονομαχία του Ουσεϊνού Μπα με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Λετονός ειδοποιήθηκε από τον Πινέιρο που ήταν στο VAR και έκανε on field review, αποφασίζοντας πως δεν υπάρχει παράβαση, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι παρότι κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης δεν είχαν ιδέες ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξαν με τρεις φορ. Έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί σε ουσιαστικά κενή εστία στο 89′ και τα πάντα τελείωσαν, με το τελικό αποτέλεσμα βρίσκει τον Ολυμπιακό στο -10.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-2

Σκόρερ: 37′ Χάμες Ροντρίγκες / 8′ αυτ. Παπασταθόπουλος, 56′ Νάρεϊ

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (ΛΕΤ)

Κίτρινες: Βρουσάι / Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Ντάντας, Κοτάρσκι, Σβαμπ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Μπα (84′ Ουί Τζο), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (71′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (65′ Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (71′ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70′ Σάστρε), Ντάντας (90+1′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (85′ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς