23.4 C
Athens

Παρί – Μαρσέιγ 1-0: Ένα αριστούργημα του Νεϊμάρ ήταν αρκετό, στο -6 οι Φωκαείς (vid)

Σε ένα ξέφρενο ματς με 41 τελικές, τα δίχτυα κουνήθηκαν μονάχα μια φορά αλλά το γκολ του Νεϊμάρ ήταν αρκετό για να αφήσει τους Μαρσεγιέζους στο -6

Μετά από 11 αγωνιστικές η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να αισθάνεται πλέον πολύ πιο άνετη. Οι Παριζιάνοι υπέταξαν με 1-0 την άκρως επιθετική (αλλά και αφελή) Μαρσέιγ του Ιγκόρ Τούντορ και την έριξε στην 4η θέση και στο -6 από την κορυφή την ώρα που εκείνοι βρίσκονται στο +3 από την εκπληκτική φετινή Λοριάν!

Το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Παρκ ντε Πρενς όπου αμφότερες οι ομάδες είχαν τεράστιες ευκαιρίες: Ο Πάου Λόπεθ ύψωσε τείχος σταματώντας σε πολλές περιπτώσεις τον Εμπαπέ ο οποίος για πρώτη φορά λειτούργησε αλτρουιστικά στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου στο πρώτο μέρος. Μετά από διαγώνια πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στον Νεϊμάρ που πλάσαρε με το εξωτερικό και πέτυχε ένα θαυμάσιο τέρμα, το 9ο του στη Ligue 1 (έχει όσα ο Ντέιβιντ της Λιλ στην κορυφή των σκόρερ).

 

Ο Πάου Λόπεθ έκλεισε το ματς με επτά επεμβάσεις που είναι ρεκόρ για τον ίδιο στη Ligue 1, ενώ συνολικά στο ματς υπήρξαν 41 (!) τελικές εκ των οποίων οι 24 ήταν εντός περιοχής: απόδειξη του πόσο ανοιχτά έπαιξαν οι δύο ομάδες και πόσο εύκολα πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Λιονέλ Μέσι στο πρώτο μέρος με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι για 14η φορά από τη μέρα που υπέγραψε στην Παρί, ενώ οι Φωκαείς που έπεσαν στην 4η θέση και υποχρεώθηκαν σε δεύτερη σερί ήττα, αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 70′ λόγω της αποβολής του Σαμουέλ Ζιγκό για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ.

Πάντως, κανείς δεν θα είναι σε θέση να ψέξει τον Ιγκόρ Τούντορ για τον τρόπο που έστησε την ομάδα του, αφού συνολικά οι παίκτες του δοκίμασαν σε επτά περιπτώσεις τα αντανακλαστικά του πολύ σταθερού Ντοναρούμα. Το καλύτερο διάστημα του αγώνα για τους φιλοξενούμενους ήταν από το 50′-60′ όταν οι Εμπεμπά και Κλος έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 χωρίς επιτυχία.

Η κερδισμένη της αγωνιστικής πάντως είναι αναμφίβολα η Λοριάν που βρίσκεται στο -3 από την κορυφή, μόνη δεύτερη κι αποτελεί μακράν την έκπληξη της σεζόν στη Γαλλία.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντανίλο (25′ Μουκιέλε), Μπερνάτ, Βεράτι, Βιτίνια, Ρουίθ, Μέσι (79′ Σαράμπια), Νεϊμάρ (88′ Σολέρ), Εμπαπέ

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπεθ, Εμπεμπά, Μπαϊγί, Μπαλέρδι, Ταβάρες (71′ Καμπορέ), Ρονζιέ, Βερετού (79′ Γκουεγέ), Κλος, Αρίτ (71′ Ουντέρ), Γκεντουζί, Σάντσες (79′ Ντιένγκ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς