21.4 C
Athens

Σπανούλης: Πανηγύριζαν τα καλάθια του Ολυμπιακού τα παιδιά μου, μακάρι η ομάδα να πάει Final Four

Ο Βασίλης Σπανούλης για πρώτη φορά μετά την απόσυρση του επέστρεψε ως αντίπαλος στο ΣΕΦ. Ο προπονητής του Περιστερίου αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ουκ ο λίγες φορές φώναξε το όνομα του.

Ο ίδιος μετά την αναμέτρηση τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερο του σπίτι. Επίσης, σημείωσε ότι ένοιωσε πολύ όμορφα που επέστρεφε στο ΣΕΦ, ενώ τόνισε ότι τα παιδιά του είναι Ολυμπιακοί και για αυτό πανηγύριζαν τα καλάθια των Ερυθρολεύκων.

Ακόμη, ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να βρεθεί ξανά στο Final Four.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: «Συγχαρητήριά στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη και εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν να παίζουν καλά. Ένοιωσα όμορφα που πέρασα 11 φανταστικά χρόνια. Μόνο ωραίες αναμνήσεις έχω. Είδα φίλους εδώ. Όλοι με ρωτούσαν πώς θα νοιώθω και ήταν τέλεια γιατί γύρισα στο δεύτερο σπίτι μου. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό και τον κόσμο για το καλωσόρισμα. Η ομάδα μου προσπάθησε, όμως όταν δέχεσαι 17/30 τρίποντα είναι δύσκολο. Παλέψαμε πραγματικά και από την άλλη προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο σε όλα τα παιδιά. Παίζουμε απέναντι στους τροπαιούχους του BCL, την Τενερίφη και το θέλουμε αυτό το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν… μπέρδεψε τα αποδυτήρια: «Στην αρχή μου κακοφάνηκε που πήγα αλλού, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Χάρηκα που είδα όλους τους οργανισμούς, τον Γιώργο το φιλαράκι μου. Είναι περίεργο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Για το γεγονός πως τα παιδιά του πανηγύρισαν και τα καλάθια του Ολυμπιακού: «Τα παιδιά είναι Ολυμπιακοί. Εδώ είδαν το μπαμπά τους να παίζει μπάσκετ. Είναι φαν του Ολυμπιακού, ο ένας ο γιος μου παίζει στις ακαδημίες».

Για τη διαχείριση που έκανε στο παιχνίδι: «Δεν μπορείς να πεις ότι έκανες συντήρηση. Ο Ολυμπιακός έχει τους στόχους του κι εγώ τους δικούς μας. προσπαθούμε να κάνουμε μια ομάδα που θα θέλει να μας δει ο κόσμος,. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον Ολυμπιακό. Είναι χαζό να το πούμε αυτό. είμαστε νέα ομάδα με νέο σταφ και δουλεύουμε κάθε μέρα πολύ σκληρά».

Για το αν περιμένει να ακούσει σε άλλο γήπεδο το όνομά του: «Δύσκολο να ακούσω το όνομά μου σε άλλο γήπεδο, το δέσιμο το δικό μου με τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι λατρεία. Είναι από τα πιο τρελά μου όνειρα αυτά που έχω ζήσει. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα σε αυτή τη ζωή. Όλο αυτό το κέρδισα και τους ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείχνει. Και εννοώ όλους τους φιλάθλους. Είναι το μεγαλύτερο παράσημο σαν αθλητή, άνθρωπο και οικογενειάρχη.

Για το αν ήθελε να… μπει μέσα να παίξει: «Τώρα πριν λίγο πήγα να βάλω σορτσάκι (γέλια). Τώρα ακολουθώ άλλη καριέρα. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες».

Για το επίπεδο του Περιστερίου: «Είμαστε μια ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ και θα κάνουμε την προσπάθειά μας. δεν μπορούμε να συγκριθούμε με ομάδες Ευρωλίγκας. Πρέπει να πρεσβεύουμε το οικογενειακό κλίμα και το καλό μπάσκετ. Το έχουν καταλάβει τα παιδιά, είμαι υπερήφανος για το πώς έπαιξαν, δεν φοβήθηκαν και αν συνεχίσουν με αυτή τη νοοτροπία, μόνο κάτι καλό θα δούμε. Το παλέψαμε στην αρχή όμως ο Ολυμπιακός έχει άλλη ποιότητα, δείξαμε πως είμαστε ομάδα και δείξαμε καλά στοιχεία. Είμαι υπερήφανος γιατί παίξαμε το μπάσκετ μας».

Για τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό: «Μεγάλωσα με τα περισσότερα παιδιά του Ολυμπιακού μαζί. Ήταν αμούστακοι ακόμα. Είμαι υπερήφανος για αυτά τα παιδεία. Δούλεψαν και παίρνουν αυτό που τους αναλογεί. Έχω μόνο αγάπη και καλά συναισθήματα, μόνο καλά πετάγματα έχω να πω για αυτούς».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Θα δείξει η πορεία τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, πέρσι δεν είχαν κανέναν τραυματισμό. Είναι ένα από τα φαβορί, είναι η πιο έτοιμη ομάδα της Ευρωλίγκας. Όλοι ευχόμαστε να πάει η ομάδα στο Final Four».

Για την απόσυρση της φανέλας του από τον Ολυμπιακό: «Όταν έρθει η στιγμή για την απόσυρση της φανέλας θα το συζητήσουμε. Προς το παρόν σκέφτομαι μόνο το να πάω να φάω και να πιώ ένα ποτήρι κρασί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς