19.3 C
Athens

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2: Έκανε το 8/8 αλλά γέμισε το απουσιολόγιο με τραυματίες (vid)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τη Λαμία, αλλά οι πέντε τραυματισμοί - με αποκορύφωμα τον μάλλον σοβαρότατο του Τρουϊγιέ - δεν επέτρεψαν στους Πράσινους να χαρούν το 8/8

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 8/8 στο πρωτάθλημα και διατήρησε τη βαθμολογική απόσταση από τους διώκτες του όμως η βραδιά στο ΔΑΚ Λαμίας έχει εφιαλτική εξέλιξη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η χαρά για τους τρεις βαθμούς επισκιάστηκε από τους πολλούς – ενδεχομένως και σοβαρούς – τραυματισμούς πέντε ποδοσφαιριστών του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη νίκη με 2-0 απέναντι στη Λαμία έχασε σημαντικούς παίκτες του και αγωνιά για την κατάστασή τους σε μια αναμέτρηση που ήταν πραγματικά αγχώδης για τον ίδιο τόσο κατά τη διάρκειά της όσο και με την ολοκλήρωσή της…

 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να επικεντρωθούμε πρωτίστως στο ποδόσφαιρο που παίχτηκε – στο πρώτο μέρος – οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι και δεν απειλήθηκαν. Από τις πρώτες τους στιγμές στο παιχνίδι φρόντισαν να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι τόσο με τον Αϊτόρ όσο και με τον Παλάσιος. Το πρόσωπο που έκανε τη διαφορά ήταν ο Μπερνάρντ ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό ματς και πιστώθηκε την ασίστ στο εκπληκτικό γκολ του Παλάσιος στο 23′ με τρομερή εκτέλεση μετά την κάθετη του Βραζιλιάνου συμπαίκτη του.

 

Ο ρυθμός μπορεί να ήταν χαμηλός όμως οι Πράσινοι όποτε ήθελαν έφταναν ως την αντίπαλη περιοχή. Η Λαμία αντίθετα είχε ένα σουτ της… απελπισίας από τον Μανούσο στο πρώτο μέρος και τίποτα περισσότερο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει για τους φιλοξενούμενους αφού ο Αϊτόρ αποχώρησε με διάταση στον προσαγωγό ενώ ακολούθησε ο τραυματισμός του Τσέριν που έδωσε τη θέση του στον Τσοκάι.

Ο Φώτης Ιωαννίδης υπέστη κάταγμα στη μύτη και πέρασε κι αυτός εκτός αγωνιστικού χώρου (διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις) παραχωρώντας τη θέση του στον Αλεξίς Τρουιγιέ που έκανε το ντεμπούτο του με τα πράσινα.

Οι συνεχόμενες διακοπές και αναγκαστικές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό όμως ο Παναθηναϊκός στο 73′ βρήκε δεύτερο γκολ με τον Σάντσες (με διπλή προσπάθεια) από την εκτέλεση κόρνερ του εξαιρετικού Μπερνάρντ.

Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο σοκαριστική αφού ο Παλάσιος αποχώρησε κουτσαίνοντας και ο Τρουιγιέ τραυματίστηκε (μάλλον σοβαρά) στο γόνατο. Οι Πράσινοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς δεν υπήρχε άλλη αλλαγή, ενώ με δέκα συνέχισε και η Λαμία λόγω τραυματισμού του Σλίβκα στο κεφάλι.

 

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Σκόρερ: 23′ Παλάσιος, 73′ Σάντσες

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: Μπεχαράνο, Τζανδάρης / Χουάνκαρ

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοβ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοβ, Τζανδάρης (67′ Σλίβκα), Μπεχαράνο, Ασκόβσκι (46′ Νούνιες), Ντε Βινσέντι (82′ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (78′ Γιακουμάκης), Μανούσος (78′ Ρόμανιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν (52′ λ. τρ. Τσοκάι), Μπερνάρ (78′ Γκάνεα), Αϊτόρ (46′ λ. τρ. Βέρμπιτς), Παλάσιος (78′ λ. τρ. Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71′ λ. τρ. Τρουιγιέ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς