21 C
Athens

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-1: Μαδριλένικος θρίαμβος με μέταλλο πρωταθλήτριας (vid)

Η πρωταθλήτρια έδειξε στην Μπαρτσελόνα ποιος είναι το αφεντικό με όπλα την αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις και την υπεροχή στη μεσαία γραμμή - Υστέρησαν οι Καταλανοί που άργησαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα

Πριν από το ντέρμπι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ σε εννέα ματς πρωταθλήματος κι αυτό τον Αύγουστο. Ήρθε όμως το μεγάλο Clasico για να την προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα και να αντιληφθεί πως έχει να διορθώσει πολλά πράγματα: όπως δηλαδή φάνηκε και απέναντι στην Ίντερ όπου δέχθηκε τρία γκολ και έγινε ορατός ο αποκλεισμός από το Champions League.

Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραν τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι έτσι βρίσκονται μόνοι στην κορυφή και στο +3 από την ομάδα του Τσάβι η οποία ξεκάθαρα αδίκησε τον εαυτό της.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε εφιαλτικά για τους φιλοξενούμενους που έπαιξαν με την άμυνα ψηλά και το πλήρωσαν από τον… δαίμονα Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος καλυπτόμενος από τον Μπαλδέ και τον Γκαρθία έφυγε σφαίρα από τα αριστερά από τον Τερ Στέγκεν που τον σταμάτησε σε πρώτο χρόνο αλλά σε δεύτερο ο Μπενζεμά πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0.

Ο Λεβαντόφσκι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες και γενικότερα δεν έδειξε να βρίσκεται στο κλίμα του ντέρμπι στο πρώτο μέρος αλλά δεν ήταν κι ο μοναδικός. Στο 35′ οι γηπεδούχοι μετά από μια κακή απομάκρυνση με το κεφάλι έχτισαν ωραία μια κόντρα επίθεση και ο Βαλβέρδε εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 2-0 με τρομερό σουτ.

Η μεσαία γραμμή της Ρεάλ ήταν ανώτερη και με καλές αλληλοκαλύψεις, με τον Τσάβι να ψάχνεται στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος του Φεράν Τόρες έκανε πιο επιθετική την Μπαρτσελόνα που εν τέλει μείωσε σε 2-1 με τον Ισπανό μετά το γύρισμα του Λεβαντόφσκι στο 83′.

 

Ωστόσο μια τραγική αμυντική συμπεριφορά του Έρικ Γκαρθία στον Ροντρίγκο έδωσε την ευκαιρία στους Μαδριλένους να στήσουν την μπάλα στην άσπρη βούλα (μετά την εξέταση του VIDEO) και να γράψουν το 3-1 για να κλειδώσουν το τρίποντο και να υποχρεώσουν την Μπαρτσελόνα στην πρώτη ήττα της σεζόν στο πρωτάθλημα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ (88′ Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (78′ Καμαβινγκά), Κρόος, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Βινίσιους (85′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά (88′ Ασένσιο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Κουντέ, Γκαρθία, Μπαλδέ (60′ Άλμπα), Μπουσκέτς (60′ Γκάβι), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (83′ Κεσιέ), Ντεμπελέ (73′ Φάτι), Ραφίνια (60′ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 14/10

Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε 0-0

Σάββατο 15/10

Τζιρόνα – Κάντιθ 1-1 (90+11′ πεν. Στουάνι / 46′ Φερνάντες)

Βαλένθια – Έλτσε 2-2 (41′ πεν., 45+7′ Καβάνι / 29′, 65′ Μίγια)

Μαγιόρκα – Σεβίλλη 0-1 (53′ Γκούντελι)

Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (47′ Γκριεζμάν)

Κυριακή 16/10

Θέλτα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2 (39′ Άσπας / 30′ Ιγιαραμέντι, 54′ Θουμπελδία)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-1 (12′ Μπενζεμά, 35′ Βαλβέρδε, 90+1′ πεν. Ροντρίγκο / 83′ Φεράν Τόρες)

Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ (19:30)

Μπέτις – Αλμερία (22:00)

Δευτέρα 17/10

Βιγιαρεάλ – Οσασούνα (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς