23.4 C
Athens

Με τιμές και άπλετη συγκίνηση το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Η Ελλάδα πενθεί για τον γίγαντα των πολεμικών τεχνών και της ζωής Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Ρίγη συγκίνησης στο ύστατο χαίρε του Έλληνα Ολυμπιονίκη που τάφηκε με μία τεράστια ελληνική σημαία να τον σκεπάζει

Κάποιοι ήρωες φορούσαν τη στολή του Τάε Κβον Ντο και η ιστορία τους θα συνεχίσει να εμπνέει εκατομμύρια κόσμου ακόμα και μετά τον θάνατο τους.

Ένας γίγαντας, ένας κολοσσός, ένας πραγματικός μαχητής του ελληνικού αθλητισμού. Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η ιστορία του οποίου δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι»: Η τελευταία επιθυμία του Νικολαΐδη

Η είδηση του θανάτου του μας πάγωσε όλους σε αυτό το «σκληρό» πρωινό της Παρασκευής, αλλά η κληρονομία και η ανθρωπιά που αφήνει πίσω του μας κάνει να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο σε αυτό τον κόσμο, μας ενώνει, μας δίνει κίνητρο, μας εμπνέει.

Όλα αυτά ο αείμνηστος Αλέξανδρος Νικολαϊδης τα κατάφερε μέσα σε λίγες σειρές, πέρα από τα χρόνια της καριέρας του, στις οποίες αναφέρει την τελευταία του επιθυμία αναφορικά με την δημοπράτηση των δύο αργυρών μεταλλίων του προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10) φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές του Έλληνα Ολυμπιονίκη τον συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι προς τους αιώνιους ουρανούς.

Η συγκίνηση ήταν άπλετη, όσο το φέρετρο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη «σκεπαζόταν» από μία τεράστια ελληνική σημαία, την οποία τόσες και τόσες φορές τίμησε όσο λίγοι.

Δραματικό πρόσωπο η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη που με αναρτήσεις της στα social media τον αποχαιρετά με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.

Η σορός του σπουδαίου Ολυμπιονίκη εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα με πλήθος κόσμου να περνά για να τον τιμήσει, ενώ επειδή υπηρετούσε στο σώμα της Πυροσβεστικής υπήρξε άγημα του Πυροσβεστικού σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς