19.3 C
Athens

Συγκλονιστικός Σα: Παίζει με σπασμένο καρπό από τον Αύγουστο στη Γουλβς

Η αγωνιστική αξία του Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια είναι δεδομένη. Ωστόσο ένα καλός τερματοφύλακας δεν φαίνεται μόνο στα ριφλέξ, τα clean sheets και τις αποκρούσεις του μέσα στη σεζόν όσο στην αυτοθυσία που δείχνει για το καλό του συνόλου.

Ένας τέτοιος τερματοφύλακας από την εποχή του στον Ολυμπιακό είναι και ο Πορτογάλος Ζοσέ Σα, που για άλλη μία χρονιά εντυπωσιάζει με τους Λύκους όντας ο MVP της ομάδας στις περισσότερες αναμετρήσεις, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται με σπασμένο καρπό (!) από τον περασμένο Αύγουστο στην αγγλική ομάδα, όπως αποκάλυψε ο υπηρεσιακός προπονητής της Γουλβς, Στιβ Ντέιβις.

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο δεύτερο παιχνίδι των Λύκων στην εφετινή Premier League, τη «λευκή» (0-0) ισοπαλία με τη Φούλαμ, στη διάρκεια της οποίας ο Πορτογάλος πορτιέρε απέκρουσε πέναλτι του Αλεκσάντερ Μίτροβιτς στο δεύτερο μέρος.

Από τότε ο 29χρονος άσος έχει αγωνιστεί βασικός και στα επόμενα επτά παιχνίδια της Γουλβς, ενώ αναμένεται να πάρει και σήμερα (15/10) θέση κάτω από τα δοκάρια στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

«Το να το κάνει αυτό και να συνεχίζει, δείχνει το κουράγιο που έχει. Δείχνει τον χαρακτήρα του» δήλωσε ο Ντέιβις για τον Σα, ο οποίος έχει «γράψει» 28 αποκρούσεις στην τρέχουσα σεζόν, και συνέχισε:

«Ως τερματοφύλακας, είσαι πάντα στη… γραμμή πυρός, επειδή είσαι η τελευταία γραμμή άμυνας. Είναι πάντα ένα καλό παράδειγμα για άλλους να λένε “μπορεί να έχεις αυτό ή εκείνο”, αλλά εμείς σε χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία πόνου σε αυτό, υπάρχουν διαφορετικά οστά που είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Το ιατρικό επιτελείο, ο προπονητής και ο παίκτης θα καθήσουν κάτω και θα πάρουν μια απόφαση για το αν ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς