23.1 C
Athens

Tο μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία και το λαϊκό προσκύνημα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο και αείμνηστο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον άνθρωπο που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με τη μαχητικότητα εντός τερέν και την ανθρωπιά του εκτός αυτού

Κάποιοι ήρωες φορούσαν τη στολή του Τάε Κβον Ντο και η ιστορία τους θα συνεχίσει να εμπνέει εκατομμύρια κόσμου ακόμα και μετά τον θάνατο τους. Και ο σπουδαίος Αλέξανδρος Νικολαϊδης είχε μία τέτοια ιστορία να μας πει, σε όλα τα χρόνια της τεράστια καριέρας του αλλά και στα τελευταία του λόγια πριν το πιο μεγάλο ταξίδι.

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι»: Η τελευταία επιθυμία του Νικολαΐδη

Ένας γίγαντας, ένας κολοσσός, ένας πραγματικός μαχητής του ελληνικού αθλητισμού. Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η ιστορία του οποίου δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Η είδηση του θανάτου του μας πάγωσε όλους σε αυτό το «σκληρό» πρωινό της Παρασκευής, αλλά η κληρονομία και η ανθρωπιά που αφήνει πίσω του μας κάνει να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο σε αυτό τον κόσμο, μας ενώνει, μας δίνει κίνητρο, μας εμπνέει.

Όλα αυτά ο αείμνηστος Αλέξανδρος Νικολαϊδης τα κατάφερε μέσα σε λίγες σειρές, πέρα από τα χρόνια της καριέρας του, στις οποίες αναφέρει την τελευταία του επιθυμία αναφορικά με την δημοπράτηση των δύο αργυρών μεταλλίων του προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Και ποιος δεν ανατρίχιασε ή δεν συγκινήθηκε με το γράμμα του στη ζωή. Ρητορική η ερώτηση για έναν εξαίρετο άνθρωπο που αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά αθλητών. Η σορός του θα εκτεθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10) σε λαϊκό προσκύνημα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης απ’ όπου κατάγεται, σε μία ημέρα που φίλοι, γνωστοί και θαυμαστές του θα του πουν το τελευταίο αντίο στο ταξίδι του προς την τελευταία, αιώνια κατοικία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς