26.1 C
Athens

Βαλένθια – Βιλερμπάν 76-77: Τρελό φινάλε, νίκη για τους Γάλλους

Σε ένα τρελό παιχνίδι η Βιλερμπάν επικράτησε της Βαλένθιας με 77-76 και έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από την Ισπανία. Το φινάλε είχε δραματική εξέλιξη και σίγουρα θα σηκώσει πολλή κουβέντα.

Οι διαιτητές αρχικά έκαναν λάθος κατά της Βιλερμπάν, καθώς 16” πριν το τέλος ο Ντε Κολό αστόχησε σε σουτ και ο Λοβέρν πήρε το ριμπάουντ. Οι διαιτητές σφύριξαν ότι η μπάλα δεν βρήκε στεφάνι, ενώ από το ριπλέι φάνηκε να υπάρχει επαφή. Παρότι είδαν και το instant replay οι διαιτητές δεν άλλαξαν απόφαση. Η καθοριστική φάση έγινε, όμως, 2,8” πριν το τέλος. Ο Χάρπερ της Βαλένθια σούταρε για τρεις, αλλά χρεώθηκε επιθετικό φάουλ πάνω στην προσπάθεια. Έτσι, ο Μάθιους κέρδισε βολές και με 1/2 έδωσε τη νίκη στη Βιλερμπάν!

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά εύστοχες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και το ένα τρίποντο διαδέχονταν το άλλο (12-12). Η Βαλένθια στη συνέχεια έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Κατάφερε να δεχθεί μόλις έναν πόντο, ενώ αντίθετα οι νυχτερίδες πέτυχαν 12 και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (24-13), την οποία κράτησαν μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου (27-16).

Ο Κρις Τζόουνς πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση και είχε φτάσει γρήγορα τους έντεκα πόντους με 4/6 δίποντα (34-23). Η Βιλερμπάν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και με δικό της σερί πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (36-34). Η γαλλική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο τέλος του ημιχρόνου και με πρωταγωνιστή τον Καουντί (3/3 τρίποντα) έφερε τούμπα το ματς (38-42).

Η τρίποντη καταιγίδα της Βιλερμπάν και με 2 ακόμα εύστοχα σουτ εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 (38-48). Η Βαλένθια δεν τα παράτησε. Η ισπανική ομάδα αποφάσισε να παίξει πιο σκληρά στην άμυνα και επέστρεψε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού (53-56). Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ, με την αναμέτρηση να είναι πλέον ντέρμπι (59-62).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Βιλερμπάν διατηρούσε τα ηνία του σκορ, αλλά η Βαλένθια ήταν σε απόσταση αναπνοής (64-68). Οι δύο ομάδες 1,30′ πριν το φινάλε συνέχισαν να έχουν ένα καλάθι διαφορά (74-76). Ο Χάρπερ έφερε το ματς στα ίσια 1′ πριν το τέλος με εξαιρετική ατομική ενέργεια (76-76).

Βιλερμπάν και Βαλένθια έκαναν από ένα λάθος στις επόμενες επιθέσεις τους και 40,6” πριν το φινάλε το ματς παρέμενε ισόπαλο. Ο Ντε Κολό 16” πριν το τέλος έκανε το σουτ στο τέλος του χρόνου της επίθεσης, αλλά έκανε airball. Οι Γάλλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα βρήκε στεφάνι και έπρεπε να ανανεωθεί ο χρόνος επίθεσης τους, αλλά οι διαιτητές παρότι είδαν το ριπλέι αποφάσισαν ότι δεν ακούμπησε και η μπάλα για τα τελευταία δευτερόλεπτα πήγε στη Βαλένθια.

Ο Χάρπερ εκτέλεσε για τρεις 2,8” πριν το τέλος, αλλά χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής έδειξε ότι άπλωσε το πόδι του και τον χρέωσε με φάουλ στον Μάθιους. Ο παίκτης της Βιλερμπάν μάλιστα κέρδισε 2 βολές. Ο Μάθιους έβαλε την πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τη νίκη (76-77).

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 38-42, 59-62, 76-77

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς