17.8 C
Athens

Η Euroleague παραδέχθηκε ότι διαιτητικό λάθος έκρινε το Μονακό – Εφές

Ένα σοβαρό λάθος έγινε από τους διαιτητές της αναμέτρησης της Μονακό με την Αναντολού Εφές για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Η διοργανώτρια Αρχή με ανακοίνωση της παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών, το οποίο έκρινε το παιχνίδι και αλλοίωσε το αποτέλεσμα.

Η Μονακό επικράτησε της Εφές με 95-92 στην παράταση. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως, έγινε τραγικό λάθος από τους διαιτητές και στέρησε στην τουρκική ομάδα να πάρει τη νίκη. Συγκεκριμένα, ο Μίσιτς με το σκορ 82-82 εκτέλεσε σουτ για τρεις στα 5,5” πριν το φινάλε και κατά την προσγείωση του πάτησε στο πόδι του Μπράουν.

Ο παίκτης της Μονακό είχε βάλει το πόδι του κάτω από τον Μίσιτς και βάση των κανονισμών θα έπρεπε να δοθεί φάουλ και τρεις βολές στον Σέρβο γκαρντ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι Μονεγάσκοι πήραν τη νίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Βασίλιε Μίσιτς της Αναντολού Εφές Κωνσταντινούπολης επιχείρησε ένα σουτ τριών πόντων. Το σουτ ήταν άστοχο και, καθώς επέστρεψε στο παρκέ, ο Τζον Μπράουν της AS Monaco προσγειώθηκε στο δεξί πόδι του Μίσιτς και στη συνέχεια ο Τζαρόν Μπλόσονγκεϊμ της Μονακό ήρθε επίσης σε επαφή με το ίδιο δεξί πόδι.

Αυτό συνέβη πριν επιστρέψουν και τα δύο του πόδια στο παρκέ και δεν σημειώθηκε φάουλ στο παιχνίδι. Αυτό είναι λάθος και ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε δώσει προσωπικό φάουλ στον Τζον Μπράουν για φάουλ κατά τη διάρκεια του σουτ, το οποίο θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα 3 ελεύθερες βολές στον Μίσιτς, με 5,5 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του αγώνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς