21.3 C
Athens

Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0: Πρώτο clean sheet, ζωντανός για το Conference

Το ντεμπούτο Πασχαλάκη συνδυάστηκε με το πρώτο «μηδέν παθητικό» των πρωταθλητών στην Ευρώπη για φέτος, σε ματς που η Καραμπάγκ δεν είχε σουτ στην εστία - Τέλος το Europa για τους Ερυθρόλευκους, ζωντανές οι ελπίδες για το Conference

Ο πρώτος βαθμός στον όμιλο με καλή εμφάνιση αμυντικά και με το παρθενικό μηδέν παθητικό στα ευρωπαϊκά ματς είναι γεγονός για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν στο 0-0 με την Καραμπάγκ στο Τοφίκ Μπαχράμοφ του Μπακού και παρότι δεν συνεχίζουν στη φάση των «16» του Europa League, θα διεκδικήσουν την 3η θέση που οδηγεί στα play off του Conference League.

 

Ο Μίτσελ φρόντισε να οχυρώσει τον Ολυμπιακό κατάλληλα ώστε να μην πέσει στην παγίδα της Καραμπάγκ όπως στο πρώτο ματς. Ο Ισπανός έδωσε φανέλα βασικού ξανά στον Ντόη, μόνο που αυτή τη φορά τον χρησιμοποίησε σε πεντάδα στην άμυνα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αναμενόμενα κάθισε κάτω από τα δοκάρια κι έκανε το ντεμπούτο του χωρίς να νιώσει την παραμικρή τελική (οι Αζέροι δεν είχαν ούτε μία στην εστία και αρκέστηκαν σε μακρινά σουτ), με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις αλλά να του λείπει μια καλή τελική πάσα.

Οι Αζέροι μπορεί να είχαν την κατοχή ειδικά στα πρώτα λεπτά, μπορεί να πίεσαν αρκετά αλλά ουσιαστικά ευκαιρίες δεν έφτιαξαν. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 23′ με την κεφαλιά του Ντόη να περνά άουτ (στημένη φάση) ενώ στη συνέχεια ο Μαγκομενταλίγεφ επενέβη σε σουτ του Κούντε από μακριά και υπήρξε τυχερός στη σέντρα-σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να ελέγξουν καλύτερα τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος όμως και πάλι δεν έκαναν πολλά πράγματα από τη μέση και μπροστά. Ο Μπιέλ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μαγκομενταλίγεφ που από την πλευρά του έβλεπε τους Αζέρους στόπερ να αντιδρούν καλά στις βαθιές μπαλιές των φιλοξενούμενων.

Η διάταξη άλλαξε σε 4-4-2 με την είσοδο του Βαλμπουενά και του Μαρσέλο, ο Μίτσελ δοκίμασε πράγματα (προφυλάσσοντας και κάποιους παίκτες ενόψει ΠΑΟΚ) και το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: Τοφίκ Μπαχράμοφ

Διαιτητής: Πόουσον (ΑΓΓ)

Κίτρινες: Αλμέιντα, Ρομαό, Βέσοβιτς / Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Γκουρμπάνοφ): Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ Μ., Τζαφαργκουλίεφ (85′ Μπαϊράμοφ), Γκαράγεφ (68′ Ρομαό), Αλμέιντα (68′ Γιάνκοβιτς), Καντί (62′ Όζομπιτς), Σεϊντάγεφ, Ζουμπίρ, Οβούσου (85′ Χουσεΐνοφ Α.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Βρουσάι (85′ Γκάρι Ροντρίγκες), Κούντε (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (87′ Ίνμπομ Χουάνγκ), Μπιέλ (60′ Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο (60′ Μαρσέλο)

7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0

 

Ναντ – Φράιμπουργκ 0-4 (26′ Κούμπλερ, 71′ Γκρέγκοριτς, 82′ Σάντε, 87′ Γεόνγκ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Φράιμπουργκ 12 (11-1)

2. Καραμπάγκ 7 (7-2)

3. Ναντ 3 (2-10)

4. Ολυμπιακός 1 (1-8)

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός (27/10, 22:00)

Ναντ – Καραμπάγκ (27/10, 22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς