16.4 C
Athens

Πίτερς: Σημαντικός παράγοντας με Ζαλγκίρις τα ριμπάουντ, να εξοικειωθούμε στο ΣΕΦ πριν γίνει θορυβώδες

Ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στη Media Day του Ολυμπιακού για την επικείμενη (14/10, 21:00) αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Αμερικανός άσος των Ερυθρολεύκων αναφέρθηκε στο πώς περιμένει το πρώτο του παιχνίδι στο ΣΕΦ έστω και δίχως την παρουσία κόσμου λόγω τιμωρίας, ενώ έκανε την εκτίμηση ότι τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης με τη λιθουανική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πίτερς:

«Είναι πολύ ωραίο που επιτέλους θα έχουμε ένα εντός έδρας παιχνίδι. Ανυπομονούμε παρότι, δυστυχώς, δεν θα είναι εδώ οι φίλαθλοί μας. Ανυπομονούμε για τον εντός έδρας αγώνα. Θα είναι σκληρό ματς. Θα γίνει μάχη για την οποία είμαστε έτοιμοι», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Ερωτηθείς αν νιώθει άτυχος για το γεγονός πως στο πρώτο του εντός έδρας ματς με τους «ερυθρολεύκους» θα απουσιάζει ο κόσμος (λόγω της τιμωρίας της έδρας), απάντησε: «Έχει δύο όψεις… Σίγουρα όταν θα έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας η ατμόσφαιρα θα αξίζει. Όμως, για κάποιους από εμάς τους καινούριους παίκτες ίσως είναι καλό που θα έχουμε ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο, ώστε να εξοικειωθούμε με το γήπεδο, πριν έρθει η θορυβώδης ατμόσφαιρα. Σίγουρα θα είναι υπέροχο, όταν τελικά θα έχουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας».

Τέλος, για το αν έχει κάποια σημασία το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από «διπλό» στη Βαρκελώνη, ενώ η Ζαλγκίρις από ήττα στο Ισραήλ, σχολίασε: «Εμείς θα πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά σε κάθε αγωνιστική. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πως η επιτυχία της προηγούμενης εβδομάδας θα μας βοηθήσει στην επόμενη. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, θα πρέπει να παίξουμε σκληρά στην άμυνα και επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι τα ριμπάουντ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς