19.3 C
Athens

Τσιμίκας: Η ασίστ, τα ατελείωτα χιλιόμετρα και η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις στο 7-1 επί της Ρέιντζερς (vid)

Έλαμψε ξανά στο Champions League o Έλληνας διεθνής αμυντικός, που μετράει 85% σε ποσοστό νικών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Λίβερπουλ

Ο Κώστας Τσιμίκας το έκανε ξανά: Όχι απλώς ξεκίνησε βασικός στη Γλασκώβη κόντρα στη Ρέιντζερς σε ένα ιστορικό ματς για τη Λίβερπουλ που έριξε… 7 στους Μπλε της Σκωτίας, αλλά το έκανε και με στυλ μοιράζοντας ξανά ασίστ στο Champions League και κερδίζοντας κι άλλους πόντους στο μπλοκάκι του Κλοπ.

Πλέον, είναι συνήθεια. Σε κάθε ματς που ξεκινάει ο Greek Scouser στο Champions League με τη φανέλα της Λίβερπουλ η νίκη (και μάλιστα με εμφατικό τρόπο) είναι δεδομένη. 7 νίκες σε 9 συμμετοχές με τους Ρεντς μετράει ήδη στο Champions League ο «Τσίμι» που κυριολεκτικά δεν σταματάει να τρέχει κάθε φορά που ο Κλοπ του εμπιστεύεται τη φανέλα βασικού.

Στην αξέχαστη «επτάρα» επί των Σκωτσέζων ο Έλληνας αμυντικός ήταν ξανά απολαυστικός καταγράφοντας συνολικά 7,9 χλμ. στο ασταμάτητο κοντέρ του και φυσικά την ασίστ που ξεκλείδωσε επιθετικά τους Κόκκινους για να ακολουθήσει ένα… τσουνάμι από γκολ!

Πέρα από την σέντρα ακριβείας στη φάση του 1-1 ο Τσιμίκας μέτρησε σε 67 λεπτά συμμετοχής:

1 πετυχημένη ντρίμπλα,

3 κερδισμένες μονομαχίες σε αέρα και έδαφος από τις συνολικά 8,

7,9 χλμ.,

2 ανακτήσεις κατοχής,

3 λάθη,

1 πάσα-κλειδί στο γκολ,

48 επαφές με την μπάλα,

20/26 πετυχημένες πάσες (77%),

5 σέντρες στην περιοχή,

1 σουτ εκτός εστίας

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς