18.8 C
Athens

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 3-3 με την Ίντερ και φλερτάρει με αποκλεισμό, η Λίβερπουλ έριξε 7άρα στη Ρέιντζερς (vid)

Οι Καταλανοί απέτυχαν να πάρουν τη νίκη στο επικό ματς του Καμπ Νου και θα μείνουν για δεύτερη σερί σεζόν εκτός «16» αν η Ίντερ νικήσει την Πλζεν στο Μιλάνο την επόμενη αγωνιστική

Μπροστά στο φάσμα ενός εφιαλτικού αποκλεισμού βρίσκεται η Μπαρτσελόνα και για δεύτερη διαδοχική χρονιά το πιθανότερο είναι πως θα βρίσκεται εκτός της φάσης των «16» του Champions League και θα συνεχίσει στο Europa League την ευρωπαϊκή πορεία της.

Οι Καταλανοί έμειναν στο 3-3 με την Ίντερ στο Καμπ Νου και μόνο με θαύμα θα βρεθούν στην επόμενη φάση αφού χρειάζονται (τουλάχιστον) διπλό της Βικτόρια Πλζεν στο Μιλάνο. Θα πρόκειται για τεράστια αποτυχία για την ομάδα του Τσάβι αφού αποκλεισμός θα σημάνει και οικονομική καταστροφή στον προγραμματισμό της Μπαρτσελόνα.

Το υπέροχο γκολ του Ντεμπελέ στο 40′ για το 1-0 και οι συνολικά 25 τελικές δεν αρκούσαν στην Μπαρτσελόνα. Η Ίντερ βρήκε ευάλωτη την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων και χτύπησε στην πλάτη του Πικέ: ισοφάρισε στο 50′ με τον Μπαρέλα από τη βαθιά μπαλιά του Μπαστόνι και στο 63′ ο Λαουτάρο Μαρτίνες από κοντά έκανε το 1-2. Ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε στο 82′ και έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση, αλλά οι άναρχοι γηπεδούχοι δέχθηκαν κι άλλο γκολ.

Ο Ονάνα γέμισε για τον Λαουτάρο Μαρτίνες που έφυγε πίσω από τη σέντρα, εκείνος άνοιξε αριστερά στον Γκόζενς που έπιασε το δυνατό σουτ κι έκανε το 2-3. Ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε ξανά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά η Μπαρτσελόνα άλλη φάση δεν βρήκε. Αντίθετα, βρέθηκε πολύ κοντά στο να δεχθεί κι άλλο γκολ αλλά ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ασλάνι.

Την ίδια ώρα η Μπάγερν που δεν χάνει την πρωτιά, έκανε περίπατο στο Πλζεν με τέσσερα γκολ από ημίχρονο και παρά την αντεπίθεση της Βικτόρια στο δεύτερο μέρος πανηγύρισε μια άνετη νίκη με 2-4 που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους δείκτες ψυχολογίας της έπειτα από μια κακή περίοδο του Σεπτεμβρίου και το πιο πρόσφατο 2-2 με την Ντόρτμουντ.

ΕΛΑΦΡΥ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ Η ΤΟΤΕΝΑΜ, Η ΜΑΡΣΕΙΓ ΝΙΚΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Τότεναμ απέκτησε προβάδισμα – έστω και μικρό – για την 1η θέση στον 4ο όμιλο καθώς μετά το 0-0 στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ, επικράτησε με 3-2 των Γερμανών στο Λονδίνο. Οι Αετοί προηγήθηκαν στο 14′ όταν από λάθη στην άμυνα ο Ρόντε βρέθηκε σε θέση βολής και σιγούρεψε το γκολ με πάσα στον Καμάντα.

Το γκολ των φιλοξενούμενων λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ και η Τότεναμ βρήκε τρία γκολ σε 16′ για να κλειδώσει τη νίκη, με τον Σον να πετυχαίνει τα δύο από το 20′ ως το 36′ και τον Κέιν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα ενδιάμεσα. Η Άιντραχτ μείωσε στο 87′ με την κεφαλιά του Αλιντού κι ενώ η γερμανική ομάδα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 60′ λόγω της αποβολής του Τούτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Μαρσέιγ έκανε το 2/2 στον 4ο όμιλο απέναντι στη Σπόρτινγκ επικρατώντας με 2-0 στη Λισαβόνα. Όπως και στο ματς του Βελοντρόμ, τα Λιοντάρια έμειναν με δέκα παίκτες από το νωρίς (από το 19′ συγκεκριμένα λόγω της αποβολής του Εσγκάιο) και παράλληλα οι Γάλλοι ευστόχησαν στο κερδισμένο πέναλτι με τον Γκεντουζί. Ο Σάντσες στο 30′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πλασέ μετά την πάσα του Αρίτ.

ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ, Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗ ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

Η Πόρτο είχε την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν και στη Γερμανία για να κερδίσει για δεύτερη φορά τη Λεβερκούζεν με 3-0 και να πάρει το πάνω χέρι για πρόκριση στους «16» αφού έχει 6 βαθμούς στον 2ο όμιλο (4 έχει η Ατλέτικο και 3 η Λεβερκούζεν). Ο Γκαλένο στην κόντρα άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στο 16′ να χάνει πέναλτι με τον Ντεμιρμπάι. Οι Ασπιρίνες ήταν ανώτερες αλλά έκαναν πολλά λάθη στην άμυνα και υπέπεσαν σε δύο πέναλτι στο δεύτερο μέρος με τον Ταρεμί να ευστοχεί και στις δύο περιπτώσεις και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα ημίχρονο και μετά… κατάρρευση και διασυρμός με επτά γκολ (!) για τη Ρέιντζερς στο Άιμπροξ κόντρα στη Λίβερπουλ (1-7) των πολλών προβλημάτων. Το γκολ του Άρφιλντ στο 17′ προκάλεσε σεισμό αλλά οι Κόκκινοι ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο με την κεφαλιά του Φιρμίνο από την εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα.

Στο δεύτερο μέρος ο Φιρμίνο έκανε το 1-2 και έδωσε την ασίστ στον Νούνιες πριν ξεσπάσει για τα καλά η μεγάλη καταιγίδα. Ο Σαλάχ μπήκε αλλαγή στο 68′ κι έκανε χατ τρικ μέσα σε 5′ (76′, 80′, 81′), με τον Έλιοτ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Νάπολι – Άγιαξ 4-2 (4′ Λοσάνο, 16′ Ρασπαντόρι, 62′ πεν. Κβαρατσκέλια, 90′ Όσιμεν / 49′ Κλάασεν, 83′ πεν. Μπερχβάιν)

 

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7 (17′ Άρφιλντ / 24′, 55′ Φιρμίνο, 66′ Νούνιες, 76′, 80′, 81′ Σαλάχ, 87′ Έλιοτ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νάπολι 12

2. Λίβερπουλ 9

3. Άγιαξ 3

4. Ρέιντζερς 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ 0-0

 

Λεβερκούζεν – Πόρτο 0-3 (6′ Γκαλένο, 53′ πεν., 64′ πεν. Ταρεμί)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπριζ 10

2. Πόρτο 6

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4

4. Λεβερκούζεν 3

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Βικτόρια Πλζεν – Μπάγερν 2-4 (62′ Βλκάνοβα, 75′ Κλίμεντ / 10′ Μανέ, 14′ Μίλερ, 25′, 35′ Γκορέτσκα)

 

Μπαρτσελόνα – Ίντερ 3-3 (40′ Ντεμπελέ, 82′, 90+2′ Λεβαντόφσκι / 50′ Μπαρέλα, 63′ Μαρτίνες, 89′ Γκόζενς)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν 12

2. Ίντερ 7

3. Μπαρτσελόνα 4

4. Βικτόρια Πλζεν 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ 0-2 (20′ πεν. Γκεντουζί, 30′ Σάντσες)

 

Τότεναμ – Άιντραχτ 3-2 (20′, 36′ Σον, 28′ πεν. Κέιν / 14′ Καμάντα, 87′ Αλιντού)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τότεναμ 7

2. Μαρσέιγ 6

3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6

4. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς