14.3 C
Athens

Η Νάπολι στους «16» του Champions League με το 4/4, η τρομερή Μπριζ για πρώτη φορά στα νοκ άουτ! (vid)

Μετά τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Νάπολι έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία της στους «16» του Champions League. Οι Ναπολιτάνοι επιβλήθηκαν άνετα με 4-2 του Άγιαξ στο «Εστάδιο Ντιέγκο Μαραντόνα» και έκαναν το 4/4 βάζοντας πλώρη πλέον για την πρωτιά ώστε να έχουν μια πιο ευνοϊκή κλήρωση.

Το φανταστικό γκολ του Λοσάνο με κεφαλιά στο 4′ μετά τη συστημένη βαθιά μπαλιά του Ζιελίνσκι ήταν αυτό που απλοποίησε τα πράγματα για να ακολουθήσει στο 16′ το τρομερό σουτ του Ρασπαντόρι από την υπέροχη ενέργεια του Κβαρατσκέλια για το 2-0. Οι Ολλανδοί μείωσαν με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, αλλά στο 62′ ο Γεωργιανός εξτρέμ από την άσπρη βούλα ανέβασε τη διαφορά στα δύο τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν να ξαναμπούν στο ματς, μείωσαν με το πέναλτι του Μπέρχβαϊν στο 82′ αλλά ο Όσιμεν έβαλε τους τίτλους τέλους στο 90′.

Η εντυπωσιακή Μπριζ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

 

Οι Βέλγοι άντεξαν στο Μετροπολιτάνο και έμειναν στο 0-0 με τη φλύαρη Ατλέτικο Μαδρίτης κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο διαδοχικό ματς ενώ διατήρησαν το αήττητό τους φλερτάροντας μάλιστα και με την πρώτη θέση. Ο Σιμόν Μινιολέ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, η Ατλέτικο έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Γκριεζμάν και Κορέα και δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ στα τελευταία 13′ (μαζί με καθυστερήσεις) όπου έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Σόβα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Νάπολι – Άγιαξ 4-2 (4′ Λοσάνο, 16′ Ρασπαντόρι, 62′ πεν. Κβαρατσκέλια, 90′ Όσιμεν / 49′ Κλάασεν, 83′ πεν. Μπερχβάιν)

 

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ (22:00)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ 0-0

Λεβερκούζεν – Πόρτο (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς