29.3 C
Athens

Μακσβίτις: Φαβορί για Final Four ο Ολυμπιακός, είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ

Αν και έχει παιχτεί μόλις μια αγωνιστική στη Euroleague, οι αντίπαλοι προπονητές «στέλνουν» τον Ολυμπιακό με το... ζόρι στο Final Four!

Η Ζαλγκίρις θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague και ο Κάζις Μακσβίτις αποθέωσε τους πρωταθλητές Ελλάδας τόσο για την ομοιογένειά τους όσο και για το μπάσκετ που παίζουν.

Δεν δίστασε μάλιστα να τους χρίσει φαβορί για το Final Four αναφέροντας πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν πολλούς και καλούς σουτέρ.

«Ένας σοβαρός αντίπαλος μας περιμένει. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Είμαστε στην αρχή της σεζόν, αλλά έχουν μείνει αρκετοί παίκτες, ο ίδιος προπονητής. Θα είναι μια σκληρή μάχη. Είναι φαβορί για το Final 4 παρότι δεν έχουν τα σούπερ μεγάλα ονόματα όπως άλλα φαβορί αλλά σε επίπεδο ωριμότητας, παιχνιδιού, αθλητικότητας, είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Έχουν πολλούς καλούς σουτέρ και πολλές επιλογές στην επίθεση. Όλα λειτουργούν αρμονικά.

Ο Βεζένκοφ είναι επιφορτισμένος με το σκοράρισμα όπως κι άλλοι. Ο Σλούκας είναι δημιουργός που βοηθάει τον προπονητή του να διασπάσει εύκολα την αντίπαλη άμυνα. Είναι θετικό για εμάς που παίζουμε σε άδειο γήπεδο γιατί ξέρουμε τι είδους ατμόσφαιρα επικρατεί όταν αγωνίζεται μια ομάδα εκεί. Χρειαζόμαστε όμως υψηλής ποιότητας μπάσκετ για να καταφέρουμε να κερδίσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο έμπειρος Λιθουανός προπονητής που υπολογίζει ξανά στον Ίγκνας Μπραζντέικις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς