20.8 C
Athens

Τα ΙΕΚ Άλφα χορήγησαν 12 υποτροφίες σε αθλητές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Στην χορηγία 12 Υποτροφιών για το «Executive Diploma in Sports Management» σε αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. προχώρησε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Dual Career In Athletics».

Η παροχή των εν λόγω Υποτροφιών εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Ομίλου Ξυνή με τον Ολυμπιακό, με πρωτοβουλία του κ. Ξυνή, με στόχο τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος του ΙΕΚ ΑΛΦΑ «Dual Career in Athletics» (Διπλή Καριέρα Αθλητών) και φυσικά, την ανάδειξη και ενίσχυση της μεγάλης πρωτοβουλίας «Αθλητισμός και Εκπαίδευση».

Την Τετάρτη (12/10) το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των «ερυθρόλευκων», αποτελούμενη από τους Χριστόδουλο Κολόμβο, Ελευθερία Πλευρίτου, Σοφία Κοσμά, Ματέο Χασμπαλά, Παύλο Τσαγκράκο, Γιώργο Τσουρούτα, Χαράλαμπο Δρόσο και Δημήτρη Δημητριάδη, έδωσε το «παρών» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ του Πειραιά και παρέλαβε τις Υποτροφίες από τον πρόεδρο του Ομίλου Ξυνή, Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή, σε μία όμορφη εκδήλωση!

Ο κ. Ξυνής μίλησε στους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου μας, καλωσορίζοντας τους στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Αναλυτικά, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ χορήγησε Υποτροφίες στους/στις εξής αθλητές/τριες του Ολυμπιακού:

Πόλο Ανδρών: Χριστόδουλος Κολόμβος

Πόλο Γυναικών: Ελευθερία Πλευρίτου

Βόλεϊ Ανδρών: Ματέο Χασμπαλά

Βόλεϊ Γυναικών: Σοφία Κοσμά

Μπάσκετ Γυναικών: Εβίνα Σταμάτη

Χάντμπολ: Χαράλαμπος Δομπρής

Κολύμβηση: Χαράλαμπος Δρόσος

Στίβος: Κωνσταντίνος Νάκος

Πυγμαχία: Παύλος Τσαγκράκος

Κικ Μπόξινγκ-Τάε Κβο Ντο: Δημήτρης Δημητριάδης

Ξιφασκία: Γιώργος Τσουρούτας

Ιστιοπλοΐα: Κατερίνα Αποστολάκη

Δηλώσεις:

Χριστόδουλος Κολόμβος: «Είναι, πραγματικά, πολύ μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και για τους υπόλοιπους αθλητές του συλλόγου, αυτές οι Υποτροφίες από το κ. Σοφοκλή Ξυνή. Τον ευχαριστούμε πολύ, όπως και τον Όμιλο Ξυνή, πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση. Πραγματικά, ευχαριστούμε».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σοφοκλή Ξυνή, τον Ολυμπιακό και τον Όμιλο Ξυνή για αυτή τη μεγάλη ευκαιρία, να μπορούμε να συνδυάσουμε σπουδές με πρωταθλητισμό. Ο τομέας του Sport Management είναι σημαντικός στο χώρο μας και είναι κάτι, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον, όταν αποσυρθούμε από την ενεργό δράση. Είναι μεγάλη μας τιμή να πάρουμε αυτή την υποτροφία, που θα μας δώσει γερά θεμέλια για το μέλλον μας, μετά τον πρωταθλητισμό».

Ματέο Χασμπαλά: «Η Υποτροφία αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, για συνδυασμό σπουδών με αθλητισμό και πρωταθλητισμό. Είναι μία πολύ όμορφη κίνηση και πολύ σημαντική, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σοφοκλή Ξυνή και τον Όμιλο Ξυνή».

Σοφία Κοσμά: «Ευχαριστούμε πολύ τον Ολυμπιακό και τον Όμιλο Ξυνή για την πρωτοβουλία να της ο χορηγίας των Υποτροφιών σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς τους αθλητές και παράλληλα πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία για να διευρύνουμε και τις εκπαιδευτικές μας γνώσεις. Τέλος, συμβάλλουν και σε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο αφορά όλους τους αθλητές όλων των αθλημάτων και το οποίο είναι να μην παραμερίζουμε σε καμιά περίπτωση τις σπουδές μας, καθώς ειναι μοχλός που θα μας βοηθήσει και στο μέλλον αλλά και στην αθλητική μας πορεία».

Χαράλαμπος Δρόσος: «Ευχαριστώ πολύ το σωματείο του Ολυμπιακού, καθώς και τον Όμιλο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την Υποτροφία που μου προσφέρουν, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου σε έναν από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς Ομίλους στην Ελλάδα».

Γιώργος Τσουρούτας: «Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια ιδιαίτερης σημασίας κίνηση από τα ΙΕΚ Άλφα, τον Όμιλο Ξυνή και τον Ολυμπιακό, καθώς προωθεί το μήνυμα του Dual Career. Αθλητισμός, εκπαίδευση και πολιτισμός είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες μιας υγειούς κοινωνίας, ευχαριστώ πολύ τον Ολυμπιακό και τον Όμιλο Ξυνή για την ευκαιρία που μου δίνει, να ανοίγω νέους ορίζοντες στην καριέρα μου και εφόδια για την ζωή μου».

Παύλος Τσαγκράκος: «Ευχαριστώ παρά πολύ τον πρόεδρο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και την ομάδα του Ολυμπιακού, για την Υποτροφία που μου προσέφεραν στο κομμάτι του Sports Management! Είναι ένας κλάδος, ο οποίος με ενδιαφέρει παρά πολύ και μου δίνουν την ευκαιρία να έχω παραπάνω εφόδια για την συνέχεια, μετά τον πρωταθλητισμό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς