18.2 C
Athens

ΕΟΚ: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ανακοίνωσε σήμερα (11/10) η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΟΚ αναφέρεται:

«Με την πολύτιμη υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα διεξάγονται πλέον οι δράσεις που αναπτύσσει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε όλη τη χώρα.

Η σχέση στενής και διαρκούς συνεργασίας επισημοποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του Προέδρου της ΕΟΚ κ. Λιόλιου, του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ, κ. Νικολόπουλου και του Προέδρου του ΕΕΣ, Dr. Αυγερινού.

Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν με τη συνεργασία των δύο μερών, έχουν ως σκοπό αφ’ ενός την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος, αφ’ ετέρου την υγειονομική κάλυψη και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Επιπλέον, ο ΕΕΣ θα υποστηρίξει την ΕΟΚ, μέσω της δημιουργίας σχολών πρώτων βοηθειών με παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης, στα σωματεία μέλη της, το προσωπικό αλλά και εν γένει στα διάφορα προγράμματα μέσω των οποίων δραστηριοποιείται».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς