21.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Κόντρα στη Σέπσι στο Βελιγράδι για το πρώτο βήμα πρόκρισης στη Euroleague γυναικών

Αφού πρώτα έκανε νικηφόρο ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας με 77-66 του Παναθλητικού στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Βελιγράδι, όπου την Τρίτη (11/10, 22:00), αντιμετωπίζει τη ρουμανική Σέπσι, στον πρώτο εκ των δύο αγώνων του στον Ά προκριματικό όμιλο της Euroleague γυναικών.

Οι παίκτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς θα παραμείνουν στη σερβική πρωτεύουσα, ενόψει του δεύτερου αγώνα τους στον προκριματικό όμιλο, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη (13/10, 22:00).

Αν προκριθεί, η ομάδα του Πειραιά, τότε θα τοποθετηθεί στον 1ο όμιλο της κανονικής περιόδου της Euroleague, μαζί με τις Στσέκσζαρντ (Ουγγαρία), Πολκοβίτσε (Πολωνία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Μπουρζ (Γαλλία), Βαλένθια (Ισπανία), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) και Πράγα (Τσεχία).

Τρία εισιτήρια απομένουν χωρίς κάτοχο για την κανονική περίοδο της Euroleague γυναικών. Το πρώτο διεκδικεί ο Ολυμπιακός, μαζί με τις Σέπσι (Ρουμανία) και Ερυθρό Αστέρα για τον Α΄ προκριματικό όμιλο. Το δεύτερο εισιτήριο διεκδικούν οι DVTK Μίσκολιτς (Ουγγαρία), Ελιζούρ Ράμλα (Ισραήλ) και Μπότας Σπορ Κουλουμπού (Τουρκία). Το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο διεκδικούν οι ESBVA Βιλνέβ Ντ΄ Ασκ (Γαλλία) και Τζιρόνα (Ισπανία), οι οποίες (καθώς ήταν μόνο δύο ομάδες) θα δώσουν δύο αγώνες μεταξύ τους (εντός και εκτός έδρας). Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από τον Β΄ προκριματικό όμιλο και από το ζευγάρι ESBVA Βιλνέβ Ντ΄ Ασκ (Γαλλία)-Τζιρόνα (Ισπανία) θα τοποθετηθούν στον 2ο όμιλο της κανονικής περιόδου.

Την απευθείας συμμετοχή στη φάση των ομίλων έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής δεκατρείς ομάδες. Οι αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της Euroleague γυναικών θα διεξαχθούν το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς