22.6 C
Athens

Μπαλτάκος: Αν το θέλει ο Πογιέτ και το επιτρέψει ο Ολυμπιακός, η εθνική θα παίξει στο Καραϊσκάκη

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, στην εκπομπή του OPEN «Δίκη».

Συγκεκριμένα ο Μπαλτάκος αναφέρθηκε τόσο στην κλήρωση της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro όσο και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Μάρτιο, ενώ σε ό,τι αφορά τη μεταξύ του κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε με την ατάκα: «Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση. Από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει, τα όσα λέει».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του για:

Την κλήρωση της Ελλάδας: «Εμένα με ελκύει αυτό. Μία πολύ δύσκολη κλήρωση που δίνει μία δυνατότητα στην Εθνική. Αυτή η ομάδα είναι ομάδα. Στο ποδόσφαιρο νικούν οι ομάδες. Πρώτα απ’ όλα ο προπονητής το προκάλεσε. Αυτή τη ψυχική ενότητα. Μετά τον προπονητή και οι Φύσσας και Κωνσταντινίδης. Η ομάδα μπορεί να πάει καλά ανεξάρτητα από τον αντίπαλο».

Το πού θα παίζει η Ελλάδα στα προκριματικά: «Δεν πρόκειται να απαντήσω. Η ομάδα θα παίξει εκεί που θα θέλει ο προπονητής. Εάν μας πει το Καραϊσκάκη, εκεί θα παίξουμε, αρκεί να θέλει βέβαια και ο Ολυμπιακός. Όπου πει ο προπονητής. Έχουμε χρόνο μέχρι τον Μάρτιο».

Τις Ενώσεις: «Φέτος το ποσό της χρηματοδότησης των Ενώσεων θα είναι 40.000 στην κάθε Ένωση. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τα οικονομικά της ΕΠΟ και το μέγεθος της κάθε Ένωσης».

Το πριμ της Εθνικής: «Υπάρχουν οφειλές 400.000 ευρώ από το 2017 στους παίκτες της Εθνικής. Όταν τους καλούν έχουν ένα μικρό επιμίσθιο. Δώσαμε αμέσως τα οφειλόμενα στα 3-4 τελευταία χρόνια. Είπα ένα εκατ. επειδή η πρώτη θέση μας δίνει δύο εκατ. από την UEFA. Τους είπα δύο για εσάς και δύο για εμάς».

Το τι είπε στη συγκέντρωση των Ομοσπονδιών: «ίχα σκοπό να κατοχυρώσω στη συγκέντρωση των εθνικών Ομοσπονδιών το να λήξει η επιτροπεία. Η UEFA σταμάτησε κάθε πράξη επιτροπείας. Τον συνέδεσαν με την παρουσία προέδρου. Ήμασταν έξι χρόνια σε διεθνή επιτροπεία. Η Ελλάδα δεν είναι σε επιτροπεία. Είδατε να παρέμβουν για τον κ. Μπένετ; Άλλο η επιτροπεία και άλλο το GREXIT».

Το GREXIT: 
«Κινδυνεύουμε εάν γίνουν συγκεκριμένα πράγματα εκ μέρους της Κυβέρνησης. Εάν γίνει GREXIT θα γίνει μόνο λόγω κρατικών παρεμβάσεων. Με τον Αυγενάκη δεν λέω καμία αντιπαράθεση. Πρέπει να ρωτήσετε εκείνον.

Δεν είπα ότι κινδυνεύουμε αόριστα. Θα κινδυνεύσουν εάν γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από την Κυβέρνηση ή τη Σούπερ Λίγκα. Εάν μου το είχαν ψιθυρίσει οι FIFA / UEFA δεν θα το έλεγα δημόσια. Η Κυβέρνηση έχει άγνοια κινδύνου. Καμία Κυβέρνηση δεν έχει βγάλει Νόμο για επαγγελματική διαιτησία. Είναι για βιβλίο Γκίνες».

Τη Λίγκα:
 «Όταν η Λίγκα είπε πως το 5% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πρέπει να γίνει 1%, το είπε μία Τετάρτη και μετά τη Δευτέρα το είπε ο κ. Αυγενάκης. Ακριβώς γιατί έχω τον σκοπό μου. Εγώ ήθελα τότε να έχω κόντρα με την Κυβέρνηση. Ήθελα συγκεκριμένους στόχους και το πέτυχα. Επαγγελματική διαιτησία δεν υπάρχει. Άρα το 4% θα το πάρουμε εμείς και θα το δώσουμε στις Ενώσεις. Δεν με βόλευε τον Ιούλιο η αντιπαράθεση. Καταρχήν δεν με βολεύει ποτέ. Δεν ήθελα μόλις είχα εκλεγεί και ενώ περιμέναμε να βγούμε από την επιτροπεία να έχουμε κόντρα με την Κυβέρνηση. Ο Λένιν έλεγε πάντα πως προχωράμε κάνοντας δύο βήματα εμπρός και ένα πίσω. Είναι πολύ σωστό».

Τον Μαρινάκη: «Δεν με απασχολεί καθόλου. Χαρακτηρισμούς λέει μόνο. Εάν έλεγε γεγονότα να το συζητούσαμε. Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση. Από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Δεν μπορώ να μπω σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Λίγκας. Έχει πει κοσμητικά επίθετα. Κερδίζει όποιος κρατάει τον ρυθμό του. Εάν λοιπόν μπω στον ρυθμό του άλλου θα χάσω».

Το Μητρώο και την άλλη οδό: «Δεν θα αποκαλύψω τι θα γίνει. Πιστεύω στον αιφνιδιασμό. Εάν η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας γίνει τον Νοέμβριο η απόφαση μπορεί να βγει τη νέα χρονιά. Θα παίξουν ποδόσφαιρο οι Ερασιτέχνες. Εάν επιμείνουμε και εμείς και η Κυβέρνηση τότε είναι οι άλλοι δρόμοι».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς