24.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Το απίστευτο αήττητο σερί που τρέχουν οι Ερυθρόλευκοι στην Περιφέρεια

Ο Ολυμπιακός έχει να χάσει στην ελληνική Περιφέρεια από τον Οκτώβριο του 2018, στατιστικό που αναδεικνύει το μυστικό των Πειραιωτών για τις πρωταθληματικές χρονιές τους και το three-peat από το 2019 και μετά

Ο Ολυμπιακός πέρασε με ανατροπή από την έδρα του ΟΦΗ στο Ηράκλειο φτάνοντας τα 32 παιχνίδια χωρίς ήττα στην Περιφέρεια για το πρωτάθλημα της Super League.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού οι Ερυθρόλευκοι του Μίτσελ πήραν μία νίκη ψυχολογίας και γοήτρου απέναντι στους Κρητικούς, που είχαν προηγηθεί με αυτογκόλ του άτυχου Ντόι αλλά σε γενική εικόνα ήταν ακίνδυνοι μπροστά από την εστία του Τζολάκη.

Συμβολικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία ήττα των Πειραιωτών κόντρα σε ομάδες της ελληνικής περιφέρειας ήταν στο «Γεντί Κουλέ», όταν ο χθεσινός αντίπαλός του είχε επικρατήσει με 1-0 πίσω στον Οκτώβριο του 2018, σε μία σεζόν που το πρωτάθλημα είχε καταλήξει στα χέρια του ΠΑΟΚ.

Τότε άνοιξε ένας κύκλος αποτελεσμάτων για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε αυτά τα τέσσερα χρόνια σημείωσε 25 νίκες και πήρε επτά ισοπαλίες με τις ομάδες της περιφέρειας.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα στα 18 από αυτά τα 32 παιχνίδια δεν δέχθηκε γκολ, ενώ μόνο σε τέσσερα δεν κατάφερε να σκοράρει και έφυγε με τη λευκή ισοπαλία.

Από εκείνη την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ δημιούργησε ακόμα ένα ιδιαίτερο σερί με δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα της Κρήτης. Μάλιστα, η χθεσινή νίκη με 2-1 είναι η 20η επί του ΟΦΗ στις 46 αναμετρήσεις που έχουν δώσει στην Κρήτη οι Πειραιώτες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς