14.9 C
Athens

Θλίψη στο ελληνικό βόλεϊ για τον χαμό του σπουδαίου Νίκου Αντωνιάδη

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό βόλεϊ το μεσημέρι της Δευτέρας (10/10) λόγω του θανάτου του σπουδαίου Νίκου Αντωνιάδη, ενός από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας και του πρώτου Έλληνα που πήρε μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού (Ρασίνγκ Παρί).

Ο Νίκος Αντωνιάδης άφησε την τελευταία του ανάσα σε ηλικία 74 ετών κάνοντας πιο φτωχό το ελληνικό βόλεϊ και αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία και ασύγκριτη κληρονομιά.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«Άλλη μία μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό βόλεϊ, καθώς “έφυγε” από τη ζωή σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Νίκος Αντωνιάδης.

Δύο ημέρες μέρες μετά την απώλεια του Δημήτρη Γαϊδατζή, ένας πρώην συμπαίκτης του έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στο χώρο του βόλεϊ.

Στα 74 του, η μεγάλη δόξα της Ελληνικής Πετοσφαίρισης – και για πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός όλων των εποχών – και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό (από τον Ηρακλή στην Ρασίνγκ Παρί), έχασε τη μεγάλη “μάχη”.

Ο Νίκος Αντωνιάδης ήταν ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας εκείνης της εποχής, ξεκίνησε το βόλεϊ από το 6ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με τον αείμνηστο δάσκαλο Ξενοφώντα Καλογερόπουλο για να γίνει αρχηγός του Ηρακλή και της Εθνικής ομάδας.

Διετέλεσε μέλος της “γαλανόλευκης” από το 1967 έως και το 1978 και μέτρησε περισσότερες από 200 συμμετοχές. Στη Γαλλία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 1976, το 1977, και το 1978.

Άφησε πίσω του τη σύζυγο του και δύο παιδιά. Τον 37χρονο σήμερα Αλέξανδρο και το 31χρονο Αριστοτέλη. Πτυχιούχος ΕΑΣΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) και διπλωματούχος INSEP (Ανωτάτης Προπονητικής της Γαλλίας) και Πανεπιστημίων Ναντέρ, Ρενέ Ντε Καρτ, Σεν Ντενί και Γενεύης σε κοινωνιολογικές σπουδές.

Υπήρξε λέκτωρ αθλοπαιδιών και αθλητικής ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είχε συγγράψει βιβλία ως βοηθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς