15.9 C
Athens

Σοκ στην Μπράιτον, ο Μουέπου αποσύρεται στα 24 του λόγω καρδιακού προβλήματος

Ο 24χρονος μέσος της Μπράιτον που έκανε αίσθηση με τις εμφανίσεις του έχοντας αποκτηθεί με 23.000.000 ευρώ από τη Ζάλτσμπουργκ το καλοκαίρι του 2021, αναγκάστηκε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του

Μία σοκαριστική είδηση έκανε γνωστή η Μπράιτον. Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο παίκτης της, Ενόκ Μουέπου, θα βάλει τέλος στην καριέρα του σε ηλικία μόλις 24 ετών λόγω προβλήματος στην καρδιά.

Ο Μουέπου διαγνώστηκε με μία καρδιακή πάθηση, η οποία είναι κληρονομική. Το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και αναγκάζεται σε ηλικία 24 ετών να αποσυρθεί. Ο μέσος από τη Ζάμπια είχε επιστρέψει άρρωστος από τη διακοπή των εθνικών ομάδων και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο διεθνής κεντρικός είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2021 από τη Ζάλτσμπουργκ αντί 23.000.000 ευρώ και είχε κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του αφού μέτρησε 27 συμμετοχές με τρία γκολ και επτά ασίστ.

Ο πρόεδρος της Μπράιτον, Τόνι Μπλουμ, ανέφερε: «Η κατάσταση, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, θα έθετε τον Ενόκ σε εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο να υποστεί ένα δυνητικά θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο, εάν συνέχιζε να παίζει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Είμαστε όλοι απολύτως συντετριμμένοι για τον Ενόκ. Αυτός και η οικογένειά του πέρασαν μερικές τραυματικές εβδομάδες και ενώ είμαστε ευγνώμονες που ξεπέρασε μία τόσο δύσκολη περίοδο, είδε μια τόσο πολλά υποσχόμενη καριέρα να κόβεται απότομα σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ως σύλλογος θα του δώσουμε όλη την αγάπη, τη βοήθεια και την υποστήριξη που μπορούμε ενδεχομένως για να αναρρώσει πλήρως και στη συνέχεια θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στη ζωή του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς