19.9 C
Athens

Άρης – ΑΕΚ 0-2: Η Ένωση άνοιξε τα δώρα και έφυγε με πολύτιμο διπλό από το Βικελίδης

Ο θλιβερός Άρης του τραγικού Άλαν Πάρντιου χρωστά ευγνωμοσύνη στην ΑΕΚ που εξαιτίας της απίστευτης τσαπατσουλιάς της στα τελειώματα έβαλε μόνο δυο και όχι... δέκα γκολ στους Θεσσαλονικείς

Δεν θα είναι κάθε φορά… Μάιος για τον Άρη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 0-2 στο Χαριλάου κι αυτή τη φορά κατάφερε να το κρατήσει μέχρι τέλους (ενώ θα μπορούσε και να το διευρύνει αν δεν είχε τέτοια «τσαπατσουλιά» στα τελειώματά της) πανηγυρίζοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στους νωθρούς Θεσσαλονικείς των αρκετών μεσοαμυντικών προβλημάτων, μόλις 5 μήνες μετά το αξέχαστο 3-2 στα περσινά playoffs.

Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία τα τέρματα των Κιτρινόμαυρων της Αθήνας που συνέχισαν με φόρ από τα εγκαίνια της OPAP Arena, ενώ από την άλλη οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης μετρούν δύο σερί ήττες και φαίνεται πως θα δεν έχουν βρει λύση στα αγωνιστικά τους προβλήματα ακόμα και μετά την αποχώρηση του Χερμάν Μπούργος. Ηχηρές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Άρη που στράφηκαν κατά παικτών και διοίκησης μετά τη λήξη του αγώνα, σημαντικές ευθύνες του Άλαν Πάρντιου τόσο στο τακτικό κομμάτι όσο και στην επιλογή προσώπων που έκανε τον Άρη από ένα σημείο και μετά να μην ξέρει πού πατά και που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη και τσαμπουκά στο ματς, όντας σαφώς βελτιωμένος επιθετικά απ’ ότι στο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και με περισσότερη ενέργεια στον άξονα. Ματέο Γκαρσία και Μανού ήταν οι κινητήριοι μοχλοί των Θεσσαλονικέων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βάζοντας αρκετά στην εξίσωση και τους Ιτούρμπε Γκρέι, από τα πόδια των οποίων πέρασαν κι όλες οι επικίνδυνες επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων.

Και λέμε επιθετικές ενέργειες καθότι οι Κίτρινοι ναι μεν έφταναν στην περιοχή όμως για άλλο ένα παιχνίδι είτε τα χαλούσαν στην τελική ενέργεια είτε έβρισκαν μπροστά τους το αμυντικό τείχος της Ένωσης, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος από την αρχή με δίδυμο Μουκουντί-Βίντα.

Ο ιδιαίτερα Ματέο Γκαρσία σε ρόλο «8αριού» έβαλε σε αρκετούς μπελάδες την άμυνα της ΑΕΚ στα πρώτα 15 λεπτά, με ενδεικτική τη φάση του 6ου λεπτού, που ανάγκασε τον Μουκουντί σε φάουλ για κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά, μία στη φάση του Ιτούρμπε που δεν πρόλαβε τον Γάλλο στόπερ για να εκτελέσει τον Αθανασιάδη και μία ακόμη σε ενέργεια του Μαντσίνι από τα δεξιά, οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου δεν έβρισκαν τον στόχο και μετά το 20′ είδαν την Ένωση να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται απειλητική.

Ο ΕΝΑΣ (ΑΡΗΣ) ΕΜΠΑΖΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ (ΑΕΚ) ΤΑ… ΕΧΑΝΕ

Η προειδοποιητική βολή για τους Θεσσαλονικείς, που είχαν ξανά σοβαρά προβλήματα στην άμυνα ελλείψει του υπερπολύτιμου Μπράμπετς, ήρθε στο διάστημα από το 24′ μέχρι το 26′, όταν οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές με σουτ των Γκατσίνοβιτς και Ρότα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με το πρώτο να σταματάει στον Κουέστα και το δεύτερο να μην βρίσκει τον στόχο.

Τελικώς, η δουλειά για τους Κιτρινόμαυρους (αν και αγωνίστηκαν με μπορντό φανέλες) έγινε στο 28′, ακριβώς πάνω στο καλό διάστημά τους. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και προς τον άξονα με την μπάλα να φτάνει στο πίσω δοκάρι και το κεφάλι του Σιμάνσκι που ανενόχλητος έκανε το 0-1. Κάκιστη αμυντική λειτουργεία των παικτών του Άρη που… ξέχασαν να μαρκάρουν και μοιραία βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Η ΑΕΚ, μετά το γκολ, πήρε τα πάνω της, έμεινε ψηλά και από καθαρό θέμα δικής της αστοχίας δεν έφυγε με ένα πιο ισχυρό προβάδισμα για τα αποδυτήρια. Ενδεικτικά, σε δύο περιπτώσεις Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία κατάφεραν να αστοχήσουν προ κενής εστίας, με την αμυντική λειτουργία του Άρη να «μπάζει νερά».

ΑΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΡΝΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΕΚ «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΜΕ ΓΚΑΡΣΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο, κι εκεί που οι Κίτρινοι έδειχναν να ψάχνουν αντίδραση παρόλο που ο Πάρντιου δεν προχώρησε σε καμία διορθωτική κίνηση, η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της ένα ακόμη δώρο της άμυνας των Θεσσαλονικέων και το άνοιξε με κατάλληλο τρόπο χάρη στη ποιότητα των Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία.

Ο πρώτος έβγαλε μπαλιά «αλφάδι» στον Αφρικανό άσο, που με τη σειρά του πλάσαρε ιδανικά τον Κουέστα για το 0-2 στο 51′. Και κάπου εκεί φάνηκε ότι όλα είχαν τελειώσει. Αυτή τη φορά, τίποτα δεν θύμιζε για τον Άρη την βραδιά της 15ης Μαϊου.

Κι έτσι έγινε. Ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα όσο ήθελε και παρά τις καθυστερημένες αλλαγές του Πάρντιου με Ζερβίνιο, Πάλμα και Καμάτσο η επιθετική μοίρα των Κιτρίνων δεν άλλαξε και το 0-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει τις κλασσικές ευκαιρίες για να το διευρύνει αλλά να τα χαλάει στην τελική ενέργεια. 11-18 τα σουτ υπέρ της Ένωσης, τα 11 εξ’ αυτών στην εστία με τον Κουέστα να είναι τυχερός που μάζεψε μόλις δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Κορέια (ΠΟΡ)

ΓΚΟΛ: 28′ Σιμάνσκι, 51′ Λιβάι Γκαρσία

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/6′ Μουκουντί, 54′ Αραούχο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά (57′ Οντουμπάζιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού – Νταμπό, Γκαρσία (65′ Πάλμα), Γκαρθία (82′ Καμάτσο) – Μαντσίνι, Ιτούρμπε (65′ Ντιόπ), Γκρέι (57′ Ζερβίνιο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι, Πινέδα (89′ Γιόνσον), Ελίανσον (80′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (80′ Τσούμπερ) – Αραούχο, Γκαρσία (89′ Μάνταλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς