19.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – Αστέρας 1-0: Η λύτρωση ήρθε από το VAR (vid)

Ένα πέναλτι που σηκώνει πολλή συζήτηση έδωσε στον Παναθηναϊκό τη λύση όταν όλα έδειχναν 0-0 και πρώτη γκέλα στη Super League...

Το 7/7 είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό που με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αϊτόρ νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Α. Νικολαΐδης» και διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.

Οι Πράσινοι έπαιξαν με αρκετές απουσίες και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Αρκάδες που έπαιξαν κυρίως άμυνα και θέλησαν έτσι να κλέψουν τον βαθμό από τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απείλησε κυρίως από στημένες φάσεις και δεν είχε τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα.

Είναι ενδεικτικές οι στιγμές του πρώτου μέρους όπου ο Σένκεφελντ και ο Αϊτόρ απείλησαν μετά από στημένες φάσεις βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας είχε την πρώτη του καλή στιγμή με το σουτ του Τιλίκα στο 50′ αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε ξανά σε παθητικό ρόλο: ένα καλό σουτ του Αϊτόρ κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ο οποίος πάντως δεν αισθανόταν μεγάλη απειλή.

Τα πάντα ανατράπηκαν στη φάση του 78ου λεπτού. Ο Αϊτόρ διεκδίκησε με τον Τζουκάνοβιτς την μπάλα. Ο αμυντικός του Αστέρα σήκωσε το πόδι και βρήκε ελάχιστα το πόδι του Ισπανού, με τον Παπαδόπουλο να καλείται από τον Σιδηρόπουλο στο VAR για να δει τη φάση που σήκωσε πολλή συζήτηση…

Ο Παπαδόπουλος έδωσε το πέναλτι και ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση για να κάνει το 1-0 και να δώσει το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς στη Λεωφόρο.

 

Ο εκνευρισμένος Τζουκάνοβιτς δεν έμεινε για πολλή ώρα ακόμα στο ματς αφού στη συνέχεια στην αντεπίθεση έκοψε τον Αϊτόρ αντικανονικά και είδε την κίτρινη κάρτα.

Οι Πράσινοι έψαξαν δεύτερο γκολ και είχαν τρομερή διπλή ευκαιρία με τον Βέρμπιτς που εξ επαφής νικήθηκε δις από τον Παπαδόπουλο. Ο Αστέρας βρήκε ένα σουτ με τον Σίτο από πλάγια θέση αλλά ο Μπρινιόλι τον σταμάτησε και κράτησε το μηδέν και μαζί τους τρεις βαθμούς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Σκόρερ: 78′ πεν. Αϊτόρ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κόκκινη: 84′ Τζουκάνοβιτς

Κίτρινες: Κουρμπέλης / Ιγκλέσιας, Καστάνιο, Γκαρντάφσκι, Τζουκάνοβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (90+2′ Τσοκάι), Αϊτόρ, Μπερνάρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (45+2′ λ. τρ. Κρεσπί), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88′ Ριέρα), Γκαρντάφσκι, Μπαρτόλο (88′ Σίτο), Μπαράλες (60′ Μουνάφο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς