18 C
Athens

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-1: Τον ξέρανε ο Μπελμόντ στο 93′, τον γλίτωσε από τα χειρότερα ο Μανούχος (vid)

Ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στο 93' με πολύ ωραίο γκολ του Μπελμόντ και στο επόμενο λεπτό ο Μανούχος έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους και στη συνέχεια το μετέτρεψε σκανδαλωδώς σε φάουλ, ακούγοντας τις συμβουλές του... σεσημασμένου Παπαπέτρου από το VAR

Για τον φετινό ΠΑΟΚ καμιά αναμέτρηση δεν είναι εύκολη, ακόμα κι όταν μιλάμε για τον νεοφώτιστο και δίχως νίκη, Λεβαδειακό, που όχι μόνο δεν έχει τρίποντο μετά από επτά αγωνιστικές αλλά σκοράρει και με το σταγονόμετρο.

Οι Ασπρόμαυροι όμως την έπαθαν ξανά όπως την είχαν πάθει και στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ: στις καθυστερήσεις οι Βοιωτοί βρήκαν δίχτυα με τον Μπελμόντ και υποχρέωσαν τον ΠΑΟΚ σε νέα απώλεια βαθμών.

Οι Βοιωτοί αμύνθηκαν υποδειγματικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δεν αισθάνθηκαν απειλή εξαιρουμένου ενός γυριστού σουτ του Γκορντεζιάνι στο οποίο ο Μάρκοβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του. Ο ταλαντούχος επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν σαφώς πιο κινητικός από τον Ολιβέιρα που ξεκίνησε από τον πάγκο, όμως συνολικά οι φιλοξενούμενοι άργησαν να δημιουργήσουν φάσεις.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες και είχε δοκάρι για να ακολουθήσουν μια σειρά από σημαντικές ευκαιρίες, με τον Σλοβένο με κοντινή κεφαλιά να αστοχεί κι από πλεονεκτική θέση.

Το γκολ ήρθε πάντως στο 73′ όταν ο Μπίσεσβαρ πέρασε κάθετα στον Νάρεϊ και ο Γερμανός αφού πέρασε τον Μπαχανάκ πλάσαρε εύστοχα τον Μάρκοβιτς για το 1-1.

 

Ο Λεβαδειακός πάντως δεν παράτησε το ματς και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Στο 89′ ο Νίκας έστειλε την μπάλα άουτ αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Βοιωτού βρήκαν το τρίτο τους γκολ στο πρωτάθλημα!

Ο Μουτίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Κοτάρσκι έδιωξε άτσαλα και η μπάλα έφτασε στον Μπελμόντ που έπιασε ένα τρομερό σουτ για να κάνει το 1-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κατέρρευσαν αμέσως μετά τη σέντρα και δέχθηκαν αντεπίθεση (!) με τον Μουτίνιο να φεύγει τετ α τετ (αφού δόθηκε πλεονέκτημα του Μανούχου σε μαρκάρισμα νωρίτερα) και τον Ζίβκοβιτς να τον γκρεμίζει με κράτημα… διαρκείας που είχε ως αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να πέσει στην περιοχή.

 

Ο… πολυδιαφημισμένος Παπαπέτρου δεν είδε τη διάρκεια του μαρκαρίσματος στο VAR (και πού αυτό τελειώνει) με αποτέλεσμα αντί να δοθεί το πέναλτι, να δοθεί φάουλ εκτός περιοχής και απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σέρβο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ που θα χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ο Μουτίνιο εκτέλεσε το φάουλ και ο Κοτάρσκι έδιωξε σε πρώτο χρόνο, ο Μπαχανάκ πήρε το ριμπάουντ αλλά σούταρε άουτ βάζοντας την τελεία σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε στη σεζόν.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-1

Σκόρερ: 90+3′ Μπελμόντ / 73′ Νάρεϊ

Διαιτητής: Μανούχος

Κόκκινη: 90+8′ Α. Ζίβκοβιτς

Κίτρινες: Δούμτσιος, Μεχία / Κούρτιτς

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (56′ Μπαχανάκ), Δούμτσιος (56′ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τορό (69′ Μπελμόντ), Νίκας (90+5′ Τζημόπουλος), Παναγιώτου, Τσιάπρας.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (61′ Βιεϊρίνια / 72′ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (61′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (84′ Σβαμπ), Γκορντεζιάνι (61′ Ολιβέιρα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς