14.4 C
Athens

Ο Τζόκοβιτς «καθάρισε» άνετα τον Τσιτσιπά και πανηγύρισε τον τίτλο στην Αστάνα (vid)

Σαφώς ανώτερος του Έλληνα τενίστα ο Σέρβος που πρόσθεσε ακόμη μία κούπα στην πλούσια συλλογή του - Ένατος σερί χαμένος τελικός για τον Στέφανο που δε λέει να σπάσει την κατάρα στα «500άρια» τουρνουά

Με άνεση και στυλ ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε με 2-0 σετ (3-6, 4-6) μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Astana Open στο Καζακστάν και πανηγύρισε έναν ακόμη ATP τίτλο στην τεράστια καριέρα του αφήνοντας τον Έλληνα πρωταθλητή με το «θέλω».

Αυτός ήταν ο ένατος σερί χαμένος τελικός για τον Τσιτσιπά σε «500άρι» τουρνουά και η κατάρα συνεχίζεται…

Σε έναν τελικό που από την αρχή είχε ξεκάθαρο αφεντικό, ο Σέρβος νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης υπέταξε με άνεση τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα που το πάλεψε όσο μπορούσε μέσα από το σερβίς του, αλλά δεν είχε απάντηση στα δύο μπρέικ του «Νόλε» που ήταν απόλυτος κυρίαρχος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Το τελικό 3-6, 4-6 δείχνει πολλά για την εικόνα του αγώνα και την απόδοση των δύο αντιπάλων στο κορτ. Σταθερά και ποιοτικά χτυπήματα από τον «winner» Τζόκοβιτς, πάνω στη βιαστική άμυνα του Στέφανου που δεν κατάφερε να βρει καλές άμυνες και έμεινε από δυνάμεις στο τέλος.

Αυτός ήταν ο ένατος σερί χαμένος τελικός του «Τσίτσι» στην μέχρι τώρα καριέρα του σε «500άρια» τουρνουά, ωστόσο δεν τον εμπόδισε από το να ανέβει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ATP (από έκτος σε πέμπτος).

ΤΑ ΣΕΤ: 0-2 (3-6, 4-6)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς