19.6 C
Athens

Ιωνικός – Λαμία 1-1: Η ομάδα της Νίκαιας το ήθελε περισσότερο, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε (vids)

Στο 1-1 έμειναν Ιωνικός και Λαμία, με την ομάδα της Νίκαιας να νοιώθει αδικημένη από το αποτέλεσμα. Οι Νικαιώτες έκαναν ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι τέλειωσαν το ματς με μια ντουζίνα ευκαιρίες και δύο δοκάρια!

Η Λαμία στην πρώτη της ουσιαστική φάση στην αναμέτρηση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι στο όγδοο λεπτό βγήκαν άψογα στην κόντρα, με τον Ντε Βινσέντι να νικάει τον Χουτεσιώτη για το 0-1. Ο Ιωνικός ισορρόπησε στη συνέχεια το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Η ομάδα της Νίκαιας έφτασε κοντά στο γκολ στο 27ο λεπτό. Ο Μάντζης βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή, έκανε την προβολή, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε με το σώμα. Η κατοχή ήταν συντριπτική υπέρ των γηπεδούχων (61%-37%), αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα τους.

 

Ο Ιωνικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χτύπημα του Σαράνοφ στον Ελευθεριάδη. Μετά την εξέταση του VAR ο διαιτητής έδειξε ότι είχε προηγηθεί οφσάιντ. Οι Νικαιώτες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά η Λαμία ήταν φαρμακερή στις αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε του ημιχρόνου έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μποακιέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος το έκαναν στο ξεκίνημα του δευτέρου. Ο Κάνιας έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Μάντζη και κατέληξε στα δίχτυα του Σαράνοφ. Η Super League χρέωσε το γκολ στον Μάντζη, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία όταν βρήκε πάνω του.

Ο Ιωνικός έφτασε κοντά και στην ανατροπή. Ο Μύγας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Ο Έλληνας επιθετικός έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά αυτή τη φορά ο Σαράνοφ απεκρουσε το σουτ του. Η ομάδα της Νίκαιας ήταν φανταστική στο δεύτερο μέρος. Ο Σεμπά έχασε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία, καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχασε κι άλλη ευκαιρία. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Σαράνοφ είχε απάντηση. Ο Ιωνικός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και η Λαμία είχε κλειστεί στην περιοχή της. Στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε ο Ιωνικός να κάνει κάτι και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΓΚΟΛ: 47’ Μάντζης / 8’ Ντε Βινσέντι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 7’ Βαλεριάνος, 59’ Ελευθεριάδης, 78’ Κάνιε, 81′ Μάντζης / 50’ Ντε Βινσέντι, 59’ Γκοράνοβ, 63΄Ασκόφσκι, 64’ Αντέτζο, 81′ Μπεχαράνο

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Αντούνες, Φαντιγκά (70’ Μεντόσα), Άοσμαν (87′ Ιωαννίδης), Μάντζης, Ελευθεριάδης (63’ Σεμπά), Μύγας (87′ Σάκιτς), Λοβέρα, Ρομαό, Κάνιας,

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Σίμον, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοβ, Τζανδάρης, Σλίβκα, Τσιλούλης (76’ Γιακουμάκης), Ασκόφσκι (66’ Μαρμέντι), Ντε Βισέντι (66’ Μπεχαράνο), Μποακιέ (76’ Μανούσος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς