23.3 C
Athens

Μίλαν – Γιουβέντους 2-0: Με περίπατο πάτησαν ξανά κορυφή οι πρωταθλητές! (vid)

Οι πρωταθλητές Ιταλίας έκαναν περίπατο κόντρα στο συνονθύλευμα της Γιουβέντους και πανηγύρισαν δεύτερη νίκη στα πρώτα τρία ντέρμπι σε 10 αγωνιστικές στη Serie A

Φύλλο και φτερό έκανε τη Γιουβέντους η Μίλαν στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Serie A στο Σαν Σίρο! Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έδωσε μια ηχηρή απάντηση σε όσους βιάστηκαν να την… ξεγράψουν μετά την εντός έδρας ήττα από τη Νάπολι και με σπουδαία νίκη (2-0) έφτασε τους 20 βαθμούς και έπιασε στην κορυφή Νάπολι και Αταλάντα (έχουν ματς λιγότερο).

Η απογοητευτική Γιουβέντους συνέχισε την κάκιστη πορεία της στη Serie A, βρίσκεται στο -7 (και βλέπουμε) από την κορυφή (με παιχνίδι περισσότερο) και δεν θυμίζει σε τίποτα μια ομάδα που να κάνει έστω τα βασικά.

Η Μίλαν είχε την κατοχή της μπάλας και την υπομονή – πέρα από την καλή συνολική λειτουργία – για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Μεγάλης Κυρίας. Ο Λεάο προειδοποίησε (είχε δύο δοκάρια) αλλά η ομάδα του Αλέγκρι δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους τιμωρήθηκε από τον Τομόρι που έγινε κάτοχος της μπάλας εντός μικρής περιοχής και εκτέλεσε για το 1-0.

 

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και η Μίλαν σφράγισε τη νίκη στο 54′. Ο Βλάχοβιτς έκανε λανθασμένη μεταβίβαση και ο Μπραΐμ Ντίαθ έγινε κάτοχος της μπάλας. Διένυσε μεγάλη απόσταση, ξέφυγε από τους αντιπάλους που τον καταδίωκαν και με πλασέ νίκησε τον Σέζνι για να κλειδώσει το τρίποντο. Βέβαια, η Μίλαν είχε κι άλλες ευκαιρίες για τρίτο γκολ με αποκορύφωμα το πλασέ του Οριγκί στις καθυστερήσεις που έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους.

Για την ιστορία, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεύτερο μέρος με μόλις μία τελική, απόδειξη της κάκιστης λειτουργίας τους επιθετικά. Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 8/10

Σασουόλο – Ίντερ 1-2 (60′ Φρατέζι / 44′, 75′ Τζέκο)

 

Μίλαν – Γιουβέντους 2-0 (45+1′ Τομόρι, 54′ Μπραΐμ Ντίαθ)

Μπολόνια – Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή 9/10

Τορίνο – Έμπολι (13:30)

Ουντινέζε – Αταλάντα (16:00)

Μόντσα – Σπέτσια (16:00)

Σαλερνιτάνα – Βερόνα (16:00)

Κρεμονέζε – Νάπολι (19:00)

Ρόμα – Λέτσε (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς