18 C
Athens

Παναιτωλικός – Βόλος 2-3: Γύρισε από την κόλαση με τρομερή ανατροπή κι έκανε άλμα στη 2η θέση (vid)

Ο Βόλος συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αυτή τη φορά νικώντας μέσα στο Αγρίνιο παρά το εις βάρος του 2-0 από το 16'

Διπλό με την ΑΕΚ, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, νίκη με τον Άρη, διπλό και στο Αγρίνιο: Όλα αυτά τα αποτελέσματα σε διάστημα επτά αγωνιστικών για τον απίθανο Βόλο που επιβλήθηκε με ανατροπή με 2-3 του Παναιτωλικού και έκανε άλμα στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League πιστοποιώντας τόσο με τα αποτελέσματά του όσο και με την εικόνα του στο χορτάρι πως αν συνεχίσει έτσι θα βρεθεί πολύ εύκολα στην εξάδα.

Οι Αγρινιώτες του Γιάννη Αναστασίου έχουν μια καλή βαθμολογική συγκομιδή αλλά ο τρόπος που ηττήθηκαν ενώ προηγήθηκαν με 2-0 στο 16′, προβληματίζει: σημειώνεται πάντως πως ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 44′ λόγω της αποβολής του Νίκου Καρέλη για το εκτός φάσης χτύπημα στον Εσκοβάλ.

 

Το πρώτο μέρος είχε απίστευτη διακύμανση και εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με ένα καταπληκτικό γκολ του Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός είδε τον Κλέιμαν εκτός περιοχής λίγο πάνω από τη σέντρα και με φανταστική λόμπα κρέμασε τον Ισραηλινό τερματοφύλακα για το 1-0.

 

Ο Βόλος απείλησε με τον Εσκοβάλ από μια στημένη φάση, ωστόσο στην άμυνα δεν ενέπνεε καμία μα καμία σιγουριά και το πλήρωσε στο 16′. Ο Νταγκό βρήκε χώρο από τα αριστερά και συνέκλινε, δοκίμασε το σουτ με το δεξί, με την μπάλα να βρίσκει στον Εσκοβάλ και να καταλήγει στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Κλέιμαν για το 2-0. Όσοι όμως περίμεναν… περίπατο κι ένα ματς χωρίς ενδιαφέρον, λάθεψαν.

 

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δικαιολογημένα δεν παράτησαν το ματς και συνέχισαν να παίζουν επιθετικά. Μέσα σε 8′ βρήκαν έναν… απροσδόκητο σκόρερ στο πρόσωπο του Τάσου Τσοκάνη!

Ο πρώην παίκτης του Παναιτωλικού και νυν αμυντικός μέσος του Βόλου μείωσε αρχικά σε 2-1 στο 27′ με δυνατό σουτ, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα λάθη και στο γύρισμα του Πάολο Φερνάντες έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

 

Η αποβολή του Νίκου Καρέλη προφανώς και απλοποίησε το έργο των φιλοξενούμενων που παρά ταύτα απειλήθηκαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Κλέιμαν σταμάτησε εντυπωσιακά τόσο τον Μπακάκη σε τετ α τετ από πλάγια θέση από τα δεξιά όσο και τον Κορνέλιους σε στημένη φάση.

Ο τραυματισμός του Νταγκό και η σταδιακή κούραση λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος υποχρέωσαν τον Παναιτωλικό να γίνει πιο παθητικός και το πλήρωσε στο 78′. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Στεργιάκης (αντικατέστησε τον απόντα Ανέστη κι έκανε ντεμπούτο στη Super League) έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κούτσιας που βρισκόταν στο σωστό σημείο πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-3 που εκτόξευσε τον Βόλο στη 2η θέση.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 2-3

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Σκόρερ: 4′ Σενγκέλια, 16′ Νταγκό / 27′, 35′ Τσοκάνης, 78′ Κούτσιας

Διαιτητής: Κάτοικος

Κόκκινη: 44′ Καρέλης

Κίτρινες: Χουχούμης / Ουές

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Στεργιάκης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (83′ Ντίας), Φλόρες (46′ Μλάντεν), Κολοβός (83′ Πέδρο), Σενγκέλια (72′ Ντουάρτε), Νταγκό (66′ λ.τρ. Μόρσεϊ), Καρέλης

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Ουές (89′ Ματίγια), Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεσκίδα (61′ Κούτσιας), Φερνάντες, Ντέλετιτς (75′ Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (89′ Τάχατος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς