12 C
Athens

Η Λεβερκούζεν συνέτριψε με 4-0 τη Σάλκε στο ντεμπούτο του Τσάμπι Αλόνσο, πρώτη νίκη για την Μπόχουμ

Το καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της Λεβερκούζεν πραγματοποίησε ο Τσάμπι Αλόνσο. Με την αύρα του θρυλικού Βάσκου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή που ανέλαβε πριν λίγες μέρες, οι Ασπιρίνες διέσυραν με 4-0 τη Σάλκε και ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη δείχνοντας πως έχουν σφυγμό. Ο Αλόνσο χρησιμοποίησε διάταξη με τρεις στόπερ και δύο μπακ-εξτρέμ για να δικαιωθεί απόλυτα: Ο Ντιαμπί άνοιξε το σκορ με μακρινό σουτ, ενώ ο Φρίμπονγκ που όργωνε τη δεξιά πλευρά πέτυχε άλλα δύο γκολ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παουλίνιο μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση (90′).

Η πρώτη νίκη της Μπόχουμ είναι γεγονός μετά από εννέα αγωνιστικές. Με το καθαρό 3-0, η ομάδα του Βασίλη Λαμπρόπουλου (έμεινε στον πάγκο) και του Κώστα Σταφυλίδη (ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πέρασε αλλαγή στο 60′) έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και υποχρέωσε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην 3η της ήττα. Η Μπόχουμ προηγήθηκε με την κεφαλιά του Χόφμαν από την εκτέλεση κόρνερ του MVP Φόρστερ. Ο 29χρονος Γερμανός πιστώνεται και το 2-0 που ήρθε με αυτογκόλ του Εντικά, ενώ σκόραρε για το 3-0 στις καθυστερήσεις.

Η Λειψία άργησε να μπει στο πνεύμα του εκτός έδρας αγώνα με τη Μάιντς και έμεινε στην ισοπαλία (1-1). Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν δίκαια με τον Ίνγκβαρτσεν στο φινάλε, όμως οι Ταύροι απάντησαν στο 80′ με τον φορμαρισμένο Ενκουνκού. Παρότι δεν δέχθηκαν ευκαιρία, δεν μπόρεσαν να βρουν δεύτερο γκολ και αρκέστηκαν στον βαθμό που τους διατηρεί στο -3 από την τετράδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Παρασκευή 7/10

Χόφενχαϊμ – Βέρντερ Βρέμης 1-2 (33′ Νταμπούρ / 18′ Ντουκς, 88′ πεν. Φέλκρουγκ)

Σάββατο 8/10

Λεβερκούζεν – Σάλκε 4-0 (38′ Ντιαμπί, 41′, 52′ Φρίμπονγκ, 90′ Παουλίνιο)

Μάιντς – Λειψία 1-1 (45′ Ίνγκβαρτσεν / 80′ Ενκουνκού)

Μπόχουμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0 (71′ Χόφμαν, 87′ αυτ. Εντικά, 90+1′ Φόρστερ)

Άουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 1-1 (55′ Γκούμνι / 27′ Γκέρχαρντ)

Ντόρτμουντ – Μπάγερν (19:30)

Κυριακή 9/10

Γκλάντμπαχ – Κολωνία (16:30)

Χέρτα Βερολίνου – Φράιμπουργκ (18:30)

Στουτγκάρδη – Ουνιόν Βερολίνου (20:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς