20.4 C
Athens

Ρούμπλεφ – Τσιτσιπάς 1-2: Ψυχωμένη ανατροπή για τον Στέφανο και πρόκριση στον τελικό της Αστάνα

Παλληκάρι στην Αστάνα ο Τσιτσιπάς, πήρε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή κόντρα στον Ρούμπλεφ και περιμένει έναν εκ των Τζόκοβιτς - Μεντβέντεφ στον τελικό της Κυριακής

Με μία ψυχωμένη και παλικαρίσια ανατροπή ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέβαλε την αντίσταση του Αντρέι Ρούμπλεφ και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τον τελικό του ATP 500 τουρνουά της Αστάνα, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τζόκοβιτς ή Μεντβέντεφ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από τον Ρώσο αντίπαλό του, ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, την ηρεμία και κυρίως τα ποιοτικά χτυπήματα για να πάρει τη νίκη-πρόκριση με μία σούπερ ανατροπή, έχοντας μπροστά του τον 9ο τελικό σε «500άρι» τουρνουά με στόχο να σπάσει την κατάρα που τον θέλει να έχει χάσει τους 8 προηγούμενους.

Με συνολικά τρία μπρέικ στα δύο τελευταία σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τη σκυτάλη από τον Ρούμπλεφ που τον είχε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα στο πρώτο σετ (6-4).

Η συνέχεια βρήκε τον «Τσίτσι» στην αντεπίθεση, να κρατάει το σερβίς του και να τρέχει τον Ρώσο στις γωνίες. Τελικώς κατάφερε να τον εξαντλήσει σε καθοριστικό σημείο του τρίτου σετ, όταν το 3-3 έγινε 3-6 υπέρ του Έλληνα μέσα σε 9 λεπτά!

Μεγάλη νίκη για τον Στέφανο που πλέον θα περιμένει να μάθει τον νικητή από τη μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ (είναι σε εξέλιξη) για να σχεδιάσει από σήμερα το παιχνίδι του στον αυριανό (9/10) τελικό της Αστάνα.

ΤΑ ΣΕΤ: 1-2 (6-4, 4-6, 3-6).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς