21.3 C
Athens

Αλμέιδα: Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί στο χορτάρι

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στον Άρη (9/10, 21:30) με ηχηρή απώλεια από την αποστολή για τη Θεσσαλονίκη τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που ταλαιπωρείται από ίωση και θα μείνει στην Αθήνα.

Στα πλαίσια της αναμέτρησης στο Χαριλάου και λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια της OPAP Arena ο προπονητής της Ένωσης μίλησε στην κάμερα της NOVA για την αγωνιστική του φιλοσοφία και την επόμενη μέρα για την ΑΕΚ, που ως μεγάλη ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αργεντίνος:

Για την έντονη συγκινησιακά εβδομάδα που πέρασε:

«Ήταν ακόμα μια εμπειρία στη ζωή μου. Νιώθω ευγνώμων στη ζωή αλλά και στο ποδόσφαιρο που μου επιτρέπει να ζω τέτοιες στιγμές. Ξέρω, όμως, να διαχωρίζω αυτές τις στιγμές από τη δουλειά που πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα».

Για το πώς κατάφερε να διαχειριστεί τα συναισθήματα των ποδοσφαιριστών και να τους έχει σε εγρήγορση:

«Μιλήσαμε για δύο-τρεις μέρες με τους ποδοσφαιριστές, κάναμε μια συζήτηση σχετικά με τα εγκαίνια και την εορταστική ατμόσφαιρα που υπήρχε. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρέπει να διαχωρίσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα από τις υποχρεώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος μπορεί να είναι πιο χαλαρός. Αυτό που θέλαμε ήταν να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι το καταφέραμε πολύ καλά»

Για τον βαθμό ικανοποίησής του με την εικόνα της ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό:

«Κάποιες στιγμές μου άρεσε πολύ η ομάδα, κάποιες άλλες είδα μερικά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, αλλά σε γενικές γραμμές η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για το αν η κυκλοφορία και τα γκολ μετά από πολλές πάσες είναι αυτό που θέλει να βλέπει στη δημιουργία της ΑΕΚ:

«Αυτό είναι που ψάχνουμε. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στο χορτάρι. Από κει και πέρα, ό,τι βγαίνει στο γήπεδο μπορεί να είναι σε σχέση με αυτά που έχει ζητήσει ο προπονητής. Μερικές φορές βγαίνει, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα κερδίσεις».

Για το επερχόμενο ματς με τον Άρη:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με έναν δύσκολο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο με ένα ωραίο σύστημα ποδοσφαίρου κι επικίνδυνους παίκτες, δυναμικούς και γρήγορους. Πιστεύω ότι θα είναι ένα αρκετά ισοδύναμο παιχνίδι».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς