16.8 C
Athens

GP Ιαπωνίας: Pole position για τον κυρίαρχο Φερστάπεν, δεύτερος με 10 χιλιοστά διαφορά ο Λεκλέρ

Απόλυτος κυρίαρχος και στην Ιαπωνία ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull που πάει με σπασμένα τα φρένα για τον δεύτερο σερί τίτλο στη F1 - Στην τριάδα οι δύο Ferrari, με τον Λεκλέρ να χάνει την πρωτιά για 10 χιλιοστά

Ξανά, ξανά και ξανά. Ο κυρίαρχος Μαξ Φερστάπεν δηλώνει έτοιμος από πολύ νωρίς για τη στέψη στη φετινή σεζόν της Formula 1 κατακτώντας μία ακόμη pole position αυτή τη φορά στο Grand Prix της Ιαπωνίας και πλέον χρειάζεται απλώς να διατηρήσει την πρωτιά ή να κερδίσει τον ταχύτερο γύρο στο race της Κυριακής για να βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή -και μαθηματικά- για δεύτερη σερί σεζόν.

Δεύτερος με διαφορά μόλις 10 χιλιοστών τερμάτισε ο Λεκλέρ, τρίτος και από κοντά ακολούθησε ο Σάινθ για την Φεράρι.

Την εξάδα έκλεισαν οι Πέρεζ, Οκόν Χάμιλτον, και τη δεκάδα οι Αλόνσο, Ράσελ, Φέτελ, Νόρις.

Αυτή ήταν η πρώτη pole position του Φερστάπεν στην πίστα της Σουζούκα, με τον Ολλανδό πιλότο να βρίσκεται πλέον μία ανάσα από το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του και μάλιστα συνεχόμενο.

Στις 08:00 το πρωί της Κυριακής αναμένεται να δώσει τη μεγάλη του μάχη για να φύγει με την κούπα από την ασιατική πόλη, τη στιγμή που οι δύο Ferrari θα προσπαθήσουν να του χαλάσουν τα σχέδια, με τους Λεκλέρ και Σάινθ που άγγιξαν την πρωτιά στις κατατακτήριες αλλά προδόθηκαν από τον χρόνο.

Σταθερά στην πρώτη εξάδα οι ανεβασμένοι Πέρεζ, Οκόν και Χάμιλτον που έχουν καλή προϊστορία στην πίστα της Japan.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς