16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Στεφ… Λάρι, ο αγαθός γίγαντας Μπλακ και η άμυνα για σεμινάριο στη Βαρκελώνη

Ο Λαρεντζάκης που ήταν Στεφ Κάρι και Λάρι Μπερντ μαζί στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο τρομερός Μπλακ που «ντύθηκε» Φαλ και το σύγχρονο μπάσκετ του Μπαρτζώκα που σε ένα καλοκαίρι μετέτρεψε τους Πειραιώτες στην πιο φανταζί ομάδα της Ευρωλίγκας

Ο Ολυμπιακός πέρασε με εκκωφαντικό τρόπο από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» υπενθυμίζοντας για άλλη μία σεζόν στην Μπαρτσελόνα του Σάρας Γιασικεβίτσιους ότι στο σύγχρονο μπάσκετ δεν αρκούν τα χρήματα και το υψηλό μπάτζετ για να θεωρείσαι φαβορί για την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν άλλα, πιο σημαντικά στοιχειά, που σε κάνουν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και είναι ικανά να σε οδηγήσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 70-80: Λαρεντζάκειο έπος, τρομερός Θρύλος στη Βαρκελώνη!

Αυτά τα στοιχεία έβγαλε στο παρκέ της Βαρκελώνης ο ψυχωμένος, διαβασμένος και «ψυχρός» Ολυμπιακός που με ηγέτες (Βεζένκοφ, Σλούκας, Λαρεντζάκης, Μπολομπόι) και αφανείς ήρωες (Κάνααν, Μπλακ, Πίτερς) «έπνιξε» τους Καταλανούς στην έδρα τους και πήρε σβηστή διαφορά 10 πόντων, σε μία νίκη αποδείξεων, ψυχολογίας αλλά και γοήτρου ενόψει της συνέχειας στον φετινό μαραθώνιο της Ευρώπης.

Με πιεστική άμυνα που θύμισε ημέρες Μονακό και ασύλληπτα – ιστορικά ποσοστά στις βολές (25/25) οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα δίδαξαν μπάσκετ κι έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

Για τους πρωταγωνιστές, οι περισσότεροι -και δικαίως- θα εστιάσουν στον άχαστο Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που «ντύθηκε» Στεφ Κάρι και Λάρι Μπέρντ μαζί στο τέταρτο δεκάλεπτο ευστοχώντας σε τέσσερα σερί τρίποντα, με κάθε πιθανό τρόπο και από κάθε γωνία. Η άνοδος αυτού του παιδιού δεν έχει προηγούμενο κι είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η εξαιρετική του παρουσία στα νοκ-άουτ ματς της εθνικής στο πρόσφατο Eurobasket, όταν με το δικό του πάθος και τα δικά του σουτ η Ελλάδα νίκησε την Τσεχία και το πάλεψε για όσο μπορούσε κόντρα στους Γερμανούς που τα έβαζαν από το κέντρο.

Ωστόσο, κάτι παραπάνω από θετικοί ήταν και οι νέοι ψηλοί της ομάδας (Μπλακ, Μπολομπόι), που κάλυψαν τον Φαλ στην κακή του βραδιά, με τον Γάλλο σέντερ να μένει άποντος και για αρκετή ώρα στον πάγκο. Ο αγαθός γίγαντας Ταρίκ Μπλακ απέδειξε τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε με τρομερή δύναμη κάτω από τα καλάθια και μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας. Για άλλη μία φορά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπιασε χώμα και το μετέτρεψε σε χρυσό!

Καθοριστικός ήταν και ο Σλούκας, που σαν «ρομπότ» μοίρασε 9 ασίστ και ήταν καταλυτικός παρότι δεν έβαλε τα μακρινά σουτ. Θα μπουν στο επόμενο.

Ο Ολυμπιακός ενθουσίασε τον κόσμο του, που στο μπάσκετ δεν ξενέρωσε και ποτέ, όντας πλέον -και με αποδείξεις- η πιο έτοιμη και φανταζί ομάδα της Ευρωλίγκας. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς