24.6 C
Athens

Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΤΣΣΚΑ κατά της Ευρωλίγκας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κινήθηκε κατά της Ευρωλίγκας μετά την απόφαση των μετόχων να θέσουν εκτός διοργάνωσης τις ρωσικές ομάδες. Ο πρόεδρος των Ρώσων, Αντρέι Βατούτιν, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι απορρίφθηκε η αγωγή τους, αλλά άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Η «ρωσική αρκούδα» είχε κάνει προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Euroleague. Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου, όμως, τα απέρριψε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα συμβιβαστεί και γι αυτό κατέθεσε άμεσα έφεση.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέα Βατούτιν, φάνηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα, ενώ τόνισε ότι του λείπουν οι φίλαθλοι των αγώνων της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Καταθέσαμε προσφυγή σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου, κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα για την αποβολή μας από τη διοργάνωση και ζητώντας την επιστροφή της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Αυτή απορρίφθηκε. Έχουμε ασκήσει έφεση και περιμένουμε την απόφαση. Αυτό έχει γίνει από ειδικούς δικηγόρους και η ομάδα δεν ασχολείται μ’ αυτό».

Για το αν πιστεύει ότι η ΤΣΣΚΑ θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα: «Η ΤΣΣΚΑ αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει τους φιλάθλους. Ευχαριστούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για εμάς. Προσωπικά μου έχει λείψει η ατμόσφαιρα από τα γήπεδα της Ευρώπης και οι φίλαθλοί τους».

Για το αν έφτασε ποτέ κοντά στην ομάδα ο Βασίλιε Μίτσιτς: «Γνωρίζω τον Βασίλιε εδώ και πολύ καιρό και μέχρι σήμερα διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Πράγματι, το καλοκαίρι του 2021 ήμασταν σε προχωρημένες συζητήσεις. Ωστόσο, έλαβε μία πολύ μεγάλη πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του με την Εφές και έτσι αποφάσισε να μείνει εκεί. Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο Βασίλιε δεν έζησε την σκληρή πραγματικότητα του περασμένου Φεβρουαρίου-Μαρτίου «μένω ή φεύγω από τη Ρωσία» και τον Μάιο έγινε ξανά πρωταθλητής Ευρωλίγκας. Έχουμε διατηρήσει όμως πολύ καλές φιλικές σχέσεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς