18.7 C
Athens

Ζίμπαρτς: Να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο, βασικό μας στοιχείο η άμυνα

Με κυρίαρχο συστατικό την άμυνα, με τον κόσμο στο πλευρό της και με το στυλ που παρουσίασε την περασμένη σεζόν θα επιδιώξει την υπεράσπιση των σκήπτρων της στην Ελλάδα και την πρόκριση στους ομίλους της EuroLeague η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού.

Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και τόνισε πως θα προσπαθήσει να δουλέψει πάνω στην ταχύτητα.

«Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δυνατά, με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, συνεχίζουμε αυτή την εβδομάδα με την έναρξη του πρωταθλήματος και τη νέα εβδομάδα έχουμε τους δυο αγώνες για την πρόκρισή μας στους ομίλους της Euroleague. Θέλουμε να κατακτήσουμε τους δυο τίτλους στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο. Μέσα από τις προπονήσεις, θα προσπαθήσουμε να παρατάξουμε την πλέον δυνατή πεντάδα σε κάθε αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Φέτος, από τις τέσσερις παίκτριες που έχουμε στη διάθεση μας, σε κάθε αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται οι τρεις. Θεωρώ, πως αποτελεί πρόβλημα, θα ήθελα να έχω μια μόνιμη πεντάδα για τους αγώνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δεν έχω δει ακόμα τις υπόλοιπες ομάδες, ο στόχος μου είναι να μην χάσουμε το στυλ μας.

Έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε, θα προσπαθήσω να δουλέψω πάνω στη ταχύτητα, προς το παρόν όμως επικεντρωνόμαστε στον αγώνα πρωταθλήματος της Κυριακής. Βασικό μας στοιχείο, θα είναι η άμυνα. Ο κόσμος μας, μας υποστηρίζει, τον θέλουμε κοντά μας και τη φετινή σεζόν», υποστήριξε ο έμπειρος προπονητής στο πλαίσιο της Media Day των Ερυθρολεύκων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς