22.6 C
Athens

Μπακαμπού: Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, σημαντικό να έχουμε ομαδικό πνεύμα

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έβαλε δύο γκολ στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό ως βασικός και θέλει να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο την Κυριακή στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Κονγκολέζος φορ στην COSMOTE TV δήλωσε πως νιώθει πολύ καλά και είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα με τα γκολ του δίνοντας προτεραιότητα πάντα στην καλή ομαδική λειτουργία και απονέμοντας τα εύσημα στους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πως αισθανόταν που δεν μπορούσε να βοήθησε την ομάδα του απέναντι στην Καραμπάγκ: «Πραγματικά σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αυτό που θέλω να κάνω είναι να παίζω και να βοηθάω την ομάδα όπως μπορώ για να πετύχει τους στόχους. Ωστόσο δεν είμαι στη λίστα για την Ευρώπη και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν παρακολουθώ από την κερκίδα χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί ως ομάδα για να βοηθάμε όσο μπορούμε».

Για το ματς με τον ΟΦΗ: «Προσωπικά νιώθω πάρα πολύ καλά. Εδώ και μια εβδομάδα προετοιμάζουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όχι όλοι μαζί, αλλά οι παίκτες που δεν είχαμε δικαίωμα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα. Πιστεύω πως βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν είναι ατομικό θέμα. Είναι θέμα όλης της ομάδας. Μαζί πρέπει να δουλεύουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το αν μπορεί να υπολογίσει τον αριθμό των γκολ που μπορεί να πετύχει την φετινή σεζόν: «Δεν έχω καμία ιδέα, ούτε μπορώ να υπολογίσω κάποιο νούμερο γιατί πολύ απλά δεν σκέφτομαι έτσι. Σίγουρα προτιμώ να κερδίζει η ομάδα και να μην σκοράρω, από το να πετυχαίνω γκολ και να μην κερδίζουμε. Το σημαντικό είναι να έχουμε ομαδικό πνεύμα, να προσπαθούμε όλοι μαζί και όποιος αγωνίζεται να κάνει τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα. Είμαστε πολλοί ποιοτικοί παίκτες εδώ και από μόνος μου δε θα μπορούσα να πετύχω τίποτα χωρίς τον Ματιέ, τον Γιουσέφ ή τον Χάμες γιατί χωρίς τις πάσες δεν μπορεί κάποιος να σκοράρει. Επομένως δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει τα γκολ, αλλά η ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς