21.3 C
Athens

Τσιτσιπάς – Χουρκάτς 2-0: Με φόρα στα ημιτελικά του Astana Open ο Στέφανος

Σημαντική πρόκριση στην ημιτελική φάση του Astana Open για τον Έλληνα πρωταθλητή, που επιβλήθηκε με 2-0 του Χουρκάτς και θα αντιμετωπίσει τον Ρούμπλεφ με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Astana Open πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Χούμπερτ Χουρκάτς στην πόλη του Καζακστάν.

Σημαντική νίκη ενόψει και WTA Finals για τον Έλληνα πρωταθλητή που στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ με φόντο τον πρώτο τελικό για τον ίδιο στη σεζόν.

Με όπλο του την παράδοση και έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές ο «Τσίτσι» κέρδισε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ μετά από 65 λεπτά και σκορ 7-6 στο τάι-μπρέικ, στο οποίο ο Πολωνός αντίπαλός του σπατάλησε τρία set points.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος, μείωσε τα λάθη του και με το καθοριστικό μπρέικ πόιντ σε κρίσιμο σημείο του αγώνα έκανε το 5-3 για να φτάσει τελικά στη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-3).

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Τσιτσιπά σε 9 ματς κόντρα στον Χουρκάτς, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίζει το απόγευμα του Σαββάτου (8/10) τον Ρούμπλεφ για το εισιτήριο του τελικού στην Αστάνα.

ΤΑ ΣΕΤ: 2-0 (7-6, 6-3).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς